Sorin Grindeanu: Maria Barna a mai incercat sa ne impuna numirea unui director de scoala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.03.2012 11:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Am citit cu stupoare declaraţia doamnei Maria Barna, deputat în Parlamentul României, despre decizia consilierilor locali referitoare la comasarea şcolilor.O anunţăm pe cea care a fost trimisă în Parlament de către timişoreni că timişorenii suportă întregul cost al educaţiei. Noi, consilierii locali aprobăm banii pentru investiţiile în şcoli, iar de când au fost trecute la autorităţile locale, a fost renovată majoritatea unităţilor de învăţământ, la care nu se mai făcuseră reparaţii de zeci de ani. Noi, timişorenii, din bugetul local plătim utilităţile: apă, căldură, telefonie, curent electric şi toate celelalte, inclusiv chiriile, iar salariile profesorilor reprezintă o parte din TVA-ul colectat din Timişoara. 

Nu mai vrem ca în învăţământ să fie luate decizii după ureche, nu mai acceptăm heirupismul şi experimentele pe care guvernele care s-au succedat şi reprezentanţii acestora le fac pe copiii noştrii. Vrem să luăm hotărâri drepte şi corecte şi de aceea refuzăm să votăm orice vrea Inspectorul Şcolar. Nu noi, timişorenii, suntem la dispoziţia Inspectoratului şcolar, ci invers. Dacă unii au promis deja funcţii de directori de şcoli, e treaba lor, pe noi nu ne interesează decât binele copiilor. Ceea ce s-a cerut la şedinţa Consiliului Local este de bun simţ: la comasare, şcoala care are rezultate mai bune va avea personalitate juridică. Doamna deputat a mai încercat să ne impună numirea unui director de şcoală, generând un întreg scandal, dar o anunţăm că nu vom ceda presiunilor. Mirarea cea mai mare este că acuză consilierii locali de indiferenţă faţă de interesul comunităţii. Îi reamintesc că noi, consilierii locali, dacă demisionăm din partidul care ne-a adus pe o funcţie, ne dăm demisia şi din funcţie. Aşa este corect, aşa este moral.
Or, doamna Barna a renunţat la angajamentul său faţă de electorat, dar şi-a păstrat funcţia şi privilegiile. Iar ca apărătoare vajnică a privilegiilor portocalii, a votat pentru tăierea salariilor şi ciuntirea pensiilor, astfel încât clientela portocalie din care face parte, de când şi-a trădat electoratul, să îşi menţină poziţiile avantajoase. Probabil, doamna Barna nu cunoaşte sentimentul unui vot normal, bazat pe principii corecte, pentru că parlamentarii Puterii sunt antrenaţi să voteze după cum li se dictează, în funcţie de interese meschine care nu fac decât să adâncească suferinţa românilor. Iar faptul că noi, consilierii locali, am făcut apel la normalitate a determinat-o pe doamna deputat să aducă aleşilor locali acuze fără nici un corespondent în realitate.

SORIN GRINDEANU
Preşedinte PSD Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.