Specializare si formare antreprenoriala la Sanandrei

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 01.02.2014 17:54 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Avand in vedere cererile exprimate de şomeri şi persoane in cautarea unui loc de munca din comuna Sanandrei si urmarea actiunilor de informare intreprinse impreuna cu autoritatile locale si sprijinul nemijlocit al primarului comunei, in data de 12 noiembrie 2013 a inceput si ultima serie de cursuri de calificare din cadrul Proiectului „Dezvoltarea antreprenoriala din mediul rural prin masuri active de ocupare in domeniul constructiilor si comertului”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa prioritara 5 – Promovarea masurilor active, Domeniul major de intervenţie 5.2 – Promovarea sustenabilitaţii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de munca.  

Din 32 de persoane informate au fost selectate 23 care urmeaza in prezent cursul de „Lucrator finisor pentru construcţii”,  completat cu cursuri de specializare antreprenoriala ce au ca obiectiv dobandirea cunoştinţelor necesare pentru demararea propriilor servicii si afaceri in domeniile vizate in proiect, si anume: Cum sa devii persoana fizica autorizata / infiintarea unei societati comerciale; Fiscalitate generala si modalitati de accesare a microcreditelor şi fondurilor europene nerambursabile;  Antreprenoriat; Utilizarea calculatorului personal.
Orele de pregatire teoretica sunt dublate de stagii practice efectuate pe şantiere sau la firmele din zona comunei Sanandrei.

Cursurile de calificare se vor incheia in data de 17 februarie 2014 prin sustinerea unui examen, absolventii beneficiind de certificate recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.  Pentru absolvirea cursurilor de formare antreprenoriala mentionate, participantii vor primi certificate de participare emise de CCIA Timis si de Fundaţia Romano-Germana de Pregatire şi Perfecţionare Profesionala in Domeniul Construcţiilor Timisoara, parteneri ai proiectului.
Componenta inovatoare a proiectului care imbina serviciile integrate duale (consiliere psihologica, evaluare de competente, consiliere si orientare in cariera) cu cursurile de calificare in domeniul constructiilor si comertului si cu cursurile de antreprenoriat ajuta si pregateste somerii si persoanele inactive din mediul rural sa isi analizeze propriile optiuni, sa stie sa cum sa se prezinte la interviu de angajare, sa navigheze pe internet pentru a-si gasi un loc de munca sau potentiali clienti pentru serviciile in care au fost calificati, sa cunoasca modalitatile de accesare a microcreditelor si fondurilor nerambursabile, in concluzie, sa poata deveni un antreprenor de succes.

Proiectul este in directa concordanţa cu politicile si directiile Agendei de la Lisabona si ale Strategiei Europa 2020 şi urmareşte in mod expres dezvoltarea socio-economica durabila a Romaniei şi creşterea ratei de ocupare in mediul rural.
Informaţii suplimentare la tel. 0374160833, 0722/975809, e-mail: fgeamanu@cciat.ro, Florin Geamanu- membru echipa proiect CCIAT sau tel. 0745/253004, e-mail: andra_mazilu@yahoo.com, Alexandra Mazilu – asistent de proiect / Fundaţia Romano-Germana de Pregatire şi Perfecţionare Profesionala in Domeniul Construcţiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.