Timis / Plantam fapte bune in Romania

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.11.2011 16:50 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Sambata, 19 noiembrie, se planteaza pe terenurile degradate din 2 localitati:Livezile si Dudestii Vechi. Participa 750 de voluntari.

Livezile: terenul are un hectar si se planteaza 4000 de puieti din specii de stejar si frasin. Participa 400 de voluntari.
Plecarea spre teren va fi la ora 9.00, iar la fata locului va avea loc un instructaj pentru o plantare corecta. Actiunea de plantare incepe la 10.30 si se incheie in jurul orei 15.00.
Dudestii Vechi: Terenul are jumatate de hectar pe care se vor planta 2.500 de puieti de salcam. Participa 350 de voluntari ce vor pleca la aceeasi ora, 9.00, iar dupa instructaj se planteaza puietii, in jurul orei 10.30.
Miscarea „Plantam fapte bune in Romania!” are ca beneficii cresterea suprafetei impadurite din tara noastra, implicarea publicului larg intr-o initiativa de anvergura in beneficiul comunitatii, valorificarea prin impadurire a terenurilor agricole degradate cat si prevenirea alunecarilor, desertificarii sau inundarii prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.
In judetul Timis, miscarea „Plantam fapte bune in Romania!” este coordonata de Asociatiile Timisoara.ro si Eco Club Timisoara si beneficiaza de implicarea Eventeam UK.
De asemenea, compania Doracim Oradea a oferit 10.000 de puieti, Copacul de Hartie Timisoara a oferit 2.500 de puieti, iar compania Drufec Cons Timis sprijina actiunea cu unelte pentru voluntari.
ONG-urile care planteaza fapte bune in Timis sunt: Noua Acropola, Liga Studentilor Chimisti, Fundatia Bethany, Salvati Copiii Timis, Eco Tires, Facultatea de Horticultura si Silvicultura, specializarea Silvicultura si Peisagistica.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.