Timis: Cronica penala cu ...whisky

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2013 12:45 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Reţinut pentru tâlhărie

În data de 22.03.2013, în jurul orei 23.45, poliţiştii au fost sesizaţi că într-o societate comercială situată pe strada Delfinului din Timişoara a avut loc o tâlhărie.
De urgenţă, la faţa locului, s-au deplasat poliţiştii care au constatat că doi bărbaţi au intrat în magazinul, care funcţionează nonstop, iar unul dintre aceştia i-a solicitat vânzătorului, S. Dumitru, de 22 de ani, din Motru, judeţul Gorj, să-i prezinte mai multe sticle cu băuturi alcoolice, moment în care i-a luat din mână vânzătorului o sticlă de un litru de whiskey.
Pentru că bărbatul a vrut să plece fără a achita, vânzătorul a încercat să-l oprească fiind lovit cu pumnul în faţă, după care agresorul a părăsit incinta magazinului
În baza semnalmentelor obţinute, poliţiştii au început căutările şi la scurt timp pe strada Şt. O. Iosif  a fost depistat şi identificat R. VALENTIN, de 21 de ani, din Timişoara.
Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara, pentru audieri.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Depistat în flagrant

În timp ce se aflau în serviciul de patrulare, la data de 21 martie 2013, în jurul orei 23.00, poliţiştii Postului de Poliţie Nădrag, au surprins în flagrant pe S. EUGEN, de 32 de ani, din aceeaşi comună în timp ce încerca să sustragă bunuri din locuinţa lui B. Octavian.
La controlul corporal, asupra bărbatului a fost găsit un cuţit cu lamă de 7 cm şi un spray iritant lacrimogen.
Acesta a fost condus la poliţie, iar în urma  verificărilor s-a stabilit că S. Eugen, este suspect de comiterea unui alt furt din data de 19.03.2013, când din aceeaşi locuinţă a fost sustras un televizor LCD.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat şi port fără drept de armă albă, suspectul fiind cercetat şi în dosarul penal întocmit furtul comis în 19 martie .

Material lemnos confiscat

Cu ocazia unei acţiuni organizate de către poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Coşteiu, în colaborare cu lucrători ai Ocolului Silvic Lugoj, în data de 22.03.a.c., în jurul orei 07.30, a fost depistat A. Viorel, de 56 de ani, din comuna Ohaba Lungă în timp ce conducea pe raza localităţii Ţipari o autoutilitară în care era transportat material lemnos. La faţa locului s-a stabilit că în autoutilitară erau încărcaţi 2 m3 lemn de foc, din specia carpen, pentru care nu existau documente de provenienţă.
În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Lugoj.
     
Acţiune pe linie rutieră

Pentru reducerea nivelului victimizării participanţilor la trafic prin accidente de circulaţie şi pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente rutiere grave în perioada 23.03.2013 – 24.03.2013, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Timiş şi din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor desfăşura activităţi specifice în sistem integrat pe drumurile naţionale şi judeţene.
Activităţile desfăşurate se vor concentra pe combaterea încălcării normelor legale privind utilizarea centurii de siguranţă de către ocupanţii autovehiculelor, accent punându-se  pe tronsoanele de drum cu grad ridicat de risc, respectiv tronsoanele D.N. 6 Coşteiu  – Chizătău, D.N. 6 Şuştra – Remetea Mare, D.N. 6 Becicherecu Mic  – Biled, D.N. 59 Şag – Deta, D.N. 59 Voiteg – Moraviţa şi D.J 691. Giarmata – Pişchia.
Timp de două zile se va acţiona pe principalele cauze generatoare de accidente, după cum urmează: indisciplina în trafic a pietonilor; nerespectarea nomelor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor care au acest drept; conducerea unor autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similar; nerespectarea regimul legal de viteză sau a normelor legale privind efectuarea depăşirilor
nerespectarea normelor rutiere privind timpul de conducere şi de odihnă de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane; utilizarea telefonului mobil în timpul mersului şi a luminilor de întâlnire pe timpul zilei pe drumurile naţionale europene; indisciplina în trafic a conducătorilor de biciclete, mopede şi motociclete.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.