Timisoara Gospel Project a adunat 12954 de lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.06.2012 11:56 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Concertul “Higher and Higher” din 10 iunie, cu care s-a încheiat Ediţia a VIII-a “Timişoara Gospel Project”, a fost o reuşită pe toate planurile:95 de corişti pe scenă, circa 1000 de spectatori prezenţi în sala Filarmonicii Banatul şi o sumă record strânsă pentru Centrul De Îngrijire Paliativă “Casa Milostivirii Divine”, 7854 de lei de la spectatori şi peste 5100 de lei din donaţiile sponsorilor făcute înainte şi după eveniment, în total 12954 de lei.

Echipa de organizare doreşte să le mulţumească public tuturor celor care au contribuit la acest succes: trupei de instrumentişti profesionişti, care au cântat pro bono, coriştilor participanţi, sponsorilor şi partenerilor generoşi şi nu în ultimul rând publicului minunat, care a ştiut să trăiască muzica şi să se bucure împreună cu cei de pe scenă.
Anul 2012 este o piatră de hotar în istoria proiectului. Perioada romantică de aventură muzicală din punct de vedere organizatoric a luat sfârşit odată cu creşterea „Timişoara Gospel Project” până la punctul în care proiectul are nevoie de o structură instituţională prin care să poată fi susţinut. Prin urmare în data de 9 iunie, în preziua concertului a avut loc adunarea constitutivă a Asociaţiei TGP. „TGP se defineşte ca fiind o asociaţie culturală şi îşi propune ca scop promovarea valorilor spirituale şi socio-culturale.” Asociaţia are în perspectivă şi desfăşurarea altor activităţi în viitor, dar obiectivul principal pentru primul an este susţinerea şi organizarea proiectului „Timişoara Gospel Project”.
Chiar dacă proiectul va fi susţinut de acum încolo de o entitate cu personalitate juridică, „Timişoara Gospel Project” va rămâne aceeaşi aventură muzicală din punct de vedere artistic şi va păstra acelaşi spirit, „muzica în sânge şi un strop de nebunie”, care l-a definit şi până acum.
„Timişoara Gospel Project” merge mai departe şi va continua să adune la un loc oameni de toate vârstele, ocupaţiile şi convingerile religioase, cu experienţă muzicală diferită sau chiar fără, demonstrând că pasiunea şi bucuria de a cânta pot face minuni, pot crea armonie şi comuniune spirituală între oameni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.