Tineretul National Liberal ”in lupta cu puterea” pentru libertate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.12.2011 13:18 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

După 22 de ani, fântâna de la Universitate a redevenit locul de unde tinerii îşi revendică libertatea. Tinerii liberali au omagiat, ieri seară, 17 decembrie a.c., eroii Revoluţiei din 1989, al căror glas s-a ridicat pentru libertate.La fel ca atunci, tinerii de acum au scandat ”Libertate”. La fel ca atunci, şi acum, tinerii sunt ”În luptă cu puterea!”.

În deschiderea evenimentului preşedintele TNL, Florin-Alexandru Alexe, s-a adresat celor prezenţi. ”Este datoria noastră de cinste să nu uităm că, în 1989, tinerii au murit pentru libertate. Din păcate, astăzi, libertatea românilor este ştirbită de o putere nedemnă de încrederea pe care i-au acordat-o cetăţenii. De aceea, ne-am întors astăzi aici pentru a revendica libertatea în numele generaţiei noastre şi a celor care vor fi veşnic tineri.”
Prezent la comemorare, preşedintele PNL Crin Antonescu, a adresat un mesaj tinerilor liberali care s-au reunit în jurul fântânii de la Universitate. ”Nimeni nu moare doar pentru pâine, nimeni nu moare doar pentru un serviciu mai bun, nimeni nu moare pentru o haină în plus, cum spunea Ceauşescu. Omul este fiinţa în stare să moară pentru libertate. (...) Bătălia generaţiei mele, bătălia pe care în decembrie ’89 generaţia mea a început-o, a fost bătălia pentru libertate. Şi această bătălie pentru libertate este bătălia pe care generaţia voastră trebuie să o câştige definitiv în România şi pentru România.”
Tânărul liberal Ciprian Jichici, a adus în Piaţa Universităţii mesajul tinerilor liberali din Timişoara. ”Cred că a venit momentul ca toţii românii care cred în dreptul lor la o viaţă mai bună să iasă în faţă şi să spună că s-au săturat de încălcările repetate ale Constituţiei, de dispreţul total faţă de legi şi instituţii! Domnilor guvernanţi, tinerii liberali vă spun clar şi răspicat: AJUNGE!.”
Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a transmis un mesaj îndreptat către viitor. ”În memoria morţilor noştri, în numele generaţiei voastre care îşi cere dreptul firesc la o viaţă mai demnă, să ne urăm, în anul care vine, izbândă!”

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.