Tinerii liberali au donat 25 de tone de alimente, 100 de saci cu haine groase de iarna, 500 de paturi si 40 de tone de lemne

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2012 09:55 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În cadrul campaniei naţionale de solidaritate a Tineretului Naţional Liberal, în perioada 17 - 20 februarie, peste 1.100 de tineri liberali, din 22 filiale, au participat la acţiuni de deszăpezire şi distribuţie de alimente, haine şi medicamente.

Tineretul Naţional Liberal a organizat o campanie naţională de solidaritate, în cadrul căreia, fiecare dintre cele 47 de filiale ale organizaţiei, au donat deja sau vor dona în următoarele zile alimente, haine, pături şi lemne câte unei localităţi sinistrate. TNL Timiş a trimis spre judeţul Buzău aproape două tone de alimente.

Donaţiile de până acum totalizează 25 de tone de alimente, 100 de saci cu haine groase de iarnă, 500 de pături şi 40 de tone de lemne. Filialele TNL din proximitatea judeţelor afectate au organizat şi acţiuni de deszăpezire în localităţile sinistrate. Alături de tinerii care au deszăpezit casele sinistraţilor şi au distribuit alimente, s-au aflat şi 4 medici care au consultat 143 de pacienţi, dintre care 43 de adulţi şi 100 de copii. Bilanţul consultaţiilor a fost unul îngrijorător: 80 de copii şi 24 de adulţi au necesitat tratament medicamentos, 17 pacienţi au fost îndrumaţi către medici specialişti, 4 sunt suspecţi de diabet şi unul de cancer. Toate medicamentele necesare, pentru cazurile care puteau fi tratate ambulatoriu, au fost puse la dispoziţia pacienţilor de echipa de medici a TNL.

În urma acţiunilor din aceste 3 zile, Florin - Alexandru Alexe, preşedintele TNL, a declarat: ”Tinerii liberali s-au mobilizat exemplar, ceea ce arată că solidaritatea între generaţii există. Mai mult decât atât, s-a dovedit că tinerii sunt conectaţi la realităţile economico-sociale din ţară şi că au capacitatea şi determinarea de implicare pentru a îndrepta, pe cât posibil, efectele dezastruoase ale actualei guvernări.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.