Tinerii liberali considera ca o datorie de onoare ajutorarea sinistratilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2012 12:44 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Tineretul Naţional liberal organizează o campanie naţională de solidaritate cu sinistraţii din zonele afectate de ger şi ninsoare. Astfel, fiecare dintre cele 47 filialele ale TNL va distribui ajutoare în câte o localitate din cele şase judeţe, cele mai grav afectate.Filiala TNL Timiş colectează donaţii pentru localitatea Robeasca, din judeţul Buzău. PNL Timiş are puncte de colectare în oraşele Ciacova şi Deta, precum şi în alte localităţi din Colegiul 10. 

86 de oameni au murit. De două săptămâni, sute de drumuri blocate, zeci de localităţi lăsate în beznă, zeci de mii de oameni izolaţi fără apă potabilă, mâncare sau medicamente. Cu ani în urmă, oamenii îşi chibzuiau agoniseala de peste an ca să poată trece iarna. Astăzi, oamenii sunt atât de săraci încât trăiesc de pe azi pe mâine, iar cămările au devenit nefolositoare. Aceasta este,
într-adevăr, o imagine apocaliptică, domnule prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.
Tineretul Naţional Liberal consideră inacceptabil faptul că actualii guvernanţi dau vina pe cetăţeni pentru incompetenţa lor. De ani de zile, preşedintele Traian Băsescu încearcă să învrăjbească românii, acuzându-i de toate nerealizările mandatelor sale. Dar fenomenul ”Pieţelor” a dovedit că s-a înşelat. Noul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, le spune românilor că sunt leneşi. Dar valul de solidaritate demonstrează că şi acesta s-a înşelat.
Florin-Alexandru Alexe, preşedintele TNL, a declarat: ”Guvernanţii încearcă, prin orice mijloace, să îi facă pe cetăţeni să se simtă vinovaţi, gândindu-se că în felul acesta nu mai au putere de reacţie la mojiciile lor. Românii trebuie să se simtă mândri că reuşesc să rămână solidari. Ei trebuie să facă o diferenţă clară. Nu este responsabilitatea noastră să dezăpezim, nici să asigurăm hrană şi medicamente sinistraţilor. Aceasta este datoria guvernanţilor, pentru care au banii noştri, ai contribuabililor. Dar este datoria noastră de onoare să ne ajutăm semenii, în momentele în care incompetenţa guvernanţilor a depăşit orice limită suportabilă.”
Cele 47 de localităţi în care vor fi distribuite ajutoare sunt 13 în judeţul Buzău, 12 în Călăraşi, 10 în Vrancea, opt în Ialomiţa, trei în Brăila şi una în Galaţi. Donaţiile din Timiş vor fi strânse până vineri, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie transportate către zonele izolate.

Liviu Cocean
Preşedinte TNL Timiş

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL
La orice întrebare adresată pe e-mail: tcomunica@tnl.ro, vom răspunde în timp util.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.