Trafic normal, in conditii de iarna, pe Aeroportul International Timisoara Traian Vuia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.02.2012 14:19 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Ninsoarea din ultimele ore nu a afectat, deocamdată, traficul aerian de pe cel mai mare aeroport regional din ţară. Traficul se desfăşoară în parametrii normali, în condiţii de iarna.Încă de la primele ore ale zilei, utilajele de deszăpezire au acţionat pentru curăţarea pistei şi a suprafeţelor de mişcare. Plugurile au îndepărtat stratul de zăpadă de câţiva centimetri care a acoperit pista de aterizare-decolare. Activitatea de deszăpezire se realizează între operaţiunile de aterizare-decolare astfel încât să nu fie necesara închiderea aeroportului. 11 utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină ori de câte ori este necesar pentru îndepărtarea zăpezii şi a poleiului.

În ceea ce priveşte orarul de zbor, nu au fost anunţate anulări, însă pot să apară întârzieri minore cauzate în principal de operaţiunile de degivrare ale aeronavelor care trebuie realizate conform unor proceduri standard. Deoarece aceste operaţiuni sunt efectuate după îmbarcarea pasagerilor, este posibil să apară un decalaj de 10-15 minute, faţă de orarul obişnuit.

La nivelul aeroportului funcţionează încă din luna noiembrie un comandament de iarnă, care gestionează situaţia ori de câte ori este necesar. La nevoie, va fi suplimentat şi numărul de angajaţi pentru a putea interveni în cazul în care ninsoarea se va intensifica.

'Suntem pregătiţi să acţionăm atât cu oameni, cât şi cu utilaje pentru a asigura decolarea şi aterizarea aeronavelor în cele mai bune condiţii. Deoarece Aeroportul Internaţional Timişoara poate procesa un număr mare de pasageri, într-un timp relativ scurt, suntem pregătiţi să preluăm şi aeronave care nu pot ateriza pe alte aeroporturi.', spune directorul AIT Cornel Sămărtinean.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.