UVT pregateste specialisti pentru multinationale

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 25.06.2014 17:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Consecventa strategiei sale de creştere a calitaţii actului educaţional in Romania şi de a facilita inserţia pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi, Universitatea de Vest din Timişoara, prin Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, cu sprijinul Dräxlmaier, a conturat programul de masterat – “Business Information Systems” (Sisteme Informatice de Afaceri). Programul masteral se va axa pe discipline orientate catre SAP (Module de baza SAP, Solution Manager, Programare ABAP, Business Warehouse şi Business Intelligence), care este de fapt partea cea mai importanta a sistemelor informatice de afaceri din cadrul celor mai multe companii multinaţionale. Acest program masteral este inclus in TOP 100 World Wide Best Masters Of E-Business de catre agenţia de ranking „Eduniversal”.
“Din moment ce pentru noi prioritar este viitorul studenţilor noştri, trebuie sa facem faţa cerinţelor pieţei şi sa formam şi specialişti in SAP. Am acceptat cu bucurie colaborarea şi sprijinul  Dräxlmaier Group, ca partener exclusiv al acestui program masteral şi cred cu tarie ca va fi un program masteral de succes”, a spus Decanul Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Conf. univ. dr. Ovidiu Megan.
Programul masteral a fost conceput şi organizat ca o completare a ofertei educaţionale a Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, pentru a asigura continuitatea programelor de studiu şi pentru a obţine o formare profesionala de inalta calitate pentru studenţi.
“Dräxlmaier Group va susţine proiectul atat din punct de vedere financiar, cat şi din punctul de vedere al formarii cadrelor didactice din cadrul FEAA. Cadrele didactice FEAA vor petrece peste 1500 de ore la Dräxlmaier Timişoara, ceea ce constituie un avantaj pentru a-şi actualiza şi imbunataţi abilitaţile in SAP, la cele mai noi standarde tehnologice. Experţii SAP de la Dräxlmaier vor ajuta la crearea de materiale didactice şi vor oferi suport pe toata perioada cursurilor practice", a spus Laval Valerian, director comercial la Dräxlmaier Group.
Acest tip de colaborare care implica şi reproiectarea curriculei este unica in Romania şi va aduce o perspectiva axata pe business in sistemul educaţional universitar existent.
“Prin aceasta iniţiativa, Universitatea de Vest intareşte relaţia cu mediul de afaceri, cu multinaţionalele prezente pe piaţa locala. Raspundem, astfel, solicitarilor din partea acestora in vederea pregatirii de specialişti in sisteme informatice de afaceri. Este un plus de valoare adus de Universitate şi face parte dintr-o strategie continua a dezvoltarii ofertei educaţionale”, spune Rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
In mod cert, caştigatorii acestui program sunt studenţii, care vor avea oportunitatea de a deveni experţi SAP şi vor avea şanse crescute de a-şi gasi un loc de munca bine platit dupa absolvire. Parteneriatul va avea un impact major şi asupra sectorului de afaceri local, care va putea recruta absolvenţi bine pregatiţi in domeniul SAP.
Studenţii se pot inscrie la noul program masteral Business Information Systems (Sisteme Informatice de Afaceri) incepand cu luna iulie a acestui an, la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor.
Mai multe detalii despre Business Information Systems se pot gasi pe pagina www.infoec.ro topeze politica de ignorare a Municipiului Timisoara, unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al Romaniei si sa aloce fonduri pentru finantarea obiectivelor de interes major pentru Timisoara, aflate in jurisdictia Guvernului. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.