Vedere panoramica - regizori contemporani: Poll de Chris Kraus

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 01.02.2014 17:47 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramica – regizori contemporani”, Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universitaţii Politehnica Timişoara şi libraria Cartureşti prezinta in data de 6 februarie 2014, la ora 18:30, filmul „Poll”, din anul 2010, in regia lui Chris Kraus. Proiecţia are loc in ceainaria librariei Cartureşti (str. Mercy 7).    
In „Poll“ acţiunea incepe cu puţin timp inaintea declanşarii Primului Razboi Mondial. Oda von Siering, o fata in varsta de 14 ani, care pana la moartea mamei a trait in Germania, merge la tatal ei in Estonia. In casa tatalui ei ea se simte straina şi resimte o stare apasatoare in noul mediu familial. Odei ii lipseşte mama, care a fost cea mai importanta persoana din viaţa ei, dar şi ţara natala. La Poll, proprietatea tatalui ei, ea intalneşte un anarhist estonian ranit, pe nume „Schnaps“, care se ascunde de trupele ţariste. Oda il ajuta şi il ascunde pe proprietatea tatalui ei. In scurt timp aceasta dezvolta sentimente patimaşe pentru „Schnaps“.
Filmul a caştigat in anul 2010 Premiul Filmului Bavarez la categoriile „cel mai bun protagonist”, „cea mai buna actriţa tanara” şi „cea mai buna imagine scenica”, premiul special al juriului la Filmfest Rom, premiul Deutscher Filmpreis la categoriile „cel mai bun personaj secundar”, „cea mai buna camera” şi „cea mai buna imagine scenica” in anul 2011 şi premiul publicului la cea de-a 15 ediţie a Festivalului De Film European de la Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.