Vedere panoramica: Oh boy

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 04.05.2014 15:01 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Centrul Cultural German Timisoara, lectoratul DAAD din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara si Libraria Carturesti, cu sprijinul Goethe-Institut, incheie seria de filme „Vedere panoramica – regizori contemporani“ in data de 8 mai 2014, la ora 18:30, cu multi-premiatul film „Oh boy“ din anul 2012, in regia lui Jan Ole Gerster.
Proiectia are loc in ceainaria librariei Carturesti (str. Mercy nr. 7).
Niko Fischer, personajul principal din tragicomedia „Oh boy” a lui Jan Ole Gerster, si-a intrerupt studiul de doi ani, se plimba pe strazile din Berlin si ii observa cu atentie pe oamenii pe care ii intalneste in timpul lungilor sale plimbari.
Intr-o singura zi insa, toata viata lui incepe sa se schimbe: tatal ii retrage sprijinul financiar, relatia cu prietena sa se deterioreaza, ramane fara permis de conducere si o cunoscuta ii face avansuri.
In imagini alb-negru si pe muzica de jazz sunt prezentate 24 de ore din viata turbulenta a lui Niko, care este pe punctul de a deveni in sfarsit adult.
In 2012 si 2013, filmul a fost premiat multiplu. Acesta a obţinut premiul German Independence Award, Premiul Bavarez de Film, Preis der deutschen Filmkritik, Förderpreis Neues Deutsches Kino, Österreichischer Film- und Fernsehpreis, Premiul Filmului German si Premiul Academiei Europene de Film.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.