Viorel Sasca: In aceasta mizerie politica PNTCD e un exemplu de constanta si de seriozitate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2012 13:09 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Viorel Sasca, Conferinţa de presă PNŢCD Timiş: „Riscăm să ajungem în situaţia în care un partid care conduce în sondaje să se umfle peste noapte, iar apoi, după ce nu mai e la guvernare, să ajungă în starea iniţială.Despre ce principii, ce programe vorbim? Dintr-o dată toate doctrinele devin compatibile, un partid e ba la stânga, ba la dreapta. Cred că în această mizerie politică PNŢCD e un exemplu de constanţă şi de seriozitate. Şi cred că acesta e drumul corect. Asta înseamnă coloană vertebrală. Un om poate să îşi schimbe ideile în cursul vieţii, dar nu în funcţie de interese.”

Viorel Sasca: „Noi am avut acea şedinţă de comitet judeţean şi am spus clar că noi, Organizaţia Judeţeană Timiş, vrem să mergem la aceste alegeri cu preşedinte Ciuhandu şi lista electorală să fie aprobată de dl Ciuhandu. Lucru pe care dl Pavelescu l-a acceptat verbal.”

Viorel Sasca: „Noi am făcut un compromis, dar nu cu principiile noastre. E un compromis care să ne permită participarea în alegeri ca PNŢCD, pentru că era datoria noastră faţă de membrii şi simpatizanţii noştri să le oferim şansa aceasta.
Aş vrea să atac un alt subiect acum: absorbţia fondurilor europene. Am auzit recent o declaraţie a dlui Orban, care spunea că noi, până acum, am absorbit 24% din fondurile europene prevăzute pentru perioada 2007-2013. Asta înseamnă că, având în vedere că mai sunt doi ani şi acum sunt proiecte în derulare, probabil va fi o dublare a procesului şi se va absoarbe în jur de 50% din fonduri. Iar asta e foarte puţin. O să vă dau câteva cauze. Procedurile sunt foarte greoaie şi nu ţin cont de mărimea proiectului, de sumă. Procedura e aceeaşi pentru proiecte foarte mici, cât şi pentru cele foarte mari. Apoi, procedurile se schimbă în mod repetat. Eu am un contract în colaborare cu Universitatea din Szeged, pe colaborare transfrontalieră. Acesta s-a semnat în iulie, deşi data de începere era 1 martie. S-a întârziat cu 4 luni în semnarea contractului. Noi am fost nevoiţi să cerem Academiei fondurile necesare în avans. Le-am cerut, aşadar, cu 5 luni întârziere. Am completat formularele pentru finanţarea pe care trebuia să o primim din ţară. Ni s-a spus să nu le trimitem, căci s-a schimbat procedura. Am tot dat telefoane. În sfârşit, în februarie, au apărut noile reguli referitoare la formulare. Le-am dus. Săptămâna trecută am primit o adresă, să vin să îmi iau actele, căci s-a schimbat din nou procedura şi trebuie urmaţi alţi paşi. Proiectul se termină în august şi noi încă nu avem semnat contractul de prefinanţare. Şi ne mirăm că nu reuşim să absorbim fondurile europene. Iată, acesta e interesul şi aceştia sunt oamenii care se ocupă de acest domeniu.
Vreau să mă refer la legea privind demisia primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene din partid. Se pare că nu a trecut. E clar că aceia care au venit cu propunerea aceasta au văzut ce se întâmplă cu finanţarea preferenţială a clientelei politice şi cred că, dacă aceştia îşi dau demisia, se rezolvă problema. E fals, nu aşa se rezolvă problema. Se creează doar confuzie. În plus, ce vor face primarii şi preşedinţii de consilii obligaţi să demisioneze? Se vor înscrie din nou înainte de campania electorală în partid pentru a candida? E o prostie şi oricum nu se rezolvă nimic în acest fel”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.