Vizita la CCIAT a ambasadorului Macedoniei in Romania

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 24.04.2014 13:07 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In data de 17 aprilie 2014, a avut loc vizita oficiala la Timisoara a E.S. Pande LAZAREVSKI, Ambasadorul Republicii Macedonia in Romania.                                                                                                 
In debutul intrevederii, Excelenta Sa a precizat ca urmarea vizitelor de lucru efectuate in Romania, atat la Camera Nationala a Romaniei cat si la camerele de comert teritoriale din Prahova, Brasov si Bacau, ocazie cu care a aflat despre potentialul economic al Romaniei si al camerelor judetene deja mentionate,  doreste sa stabileasca bazele unei colaborari apropiate si cu CCIA Timis, in vederea identificarii unor noi oportunitati de colaborare si dezvoltare a relatiilor economice intre judetul Timis - Romania si Republica Macedonia.
In continuare, Ambasadorul Republicii Macedonia a prezentat potenţialul economic al tarii sale, sistemul legislativ, informaţii despre fiscalitate şi despre targurile şi expoziţiile organizate in Macedonia, oportunitaţi de afaceri in Macedonia cat şi posibilitaţile de cooperare intre firmele macedoniene şi cele romaneşti.
La randul sau, Emil Mateescu, consilier al Presedintelui CCIAT, a facut o prezentare a economiei si climatului investitional din judetul Timis, a structurii CCIAT si a serviciilor oferite firmelor, subliniind diversitatea acestora, orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor si accentul pe spijinul acordat firmelor prin facilitarea accesului la finantari europene. A fost prezentata si situatia inmatricularilor de firme cu capital macedonean din judetul Timis, in prezent in numar de 14 a caror activitate este profilata cu precadere pe comert.
Urmarea propunerilor de colaborare lansate de CCIAT in cadrul primei vizite oficiale in vestul ţarii a Ambasadorului Republicii Macedonia, de la Palatul Administrativ din Timisoara, din data de 14 mai 2013, au fost punctate cateva actiuni concrete pentru anul in curs: expunerea produselor cu specific macedonian in cadrul expozitiilor si targurilor organizate de CCIA Timis in acest an; organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unei expozitii de produse si servicii ale firmelor macedoniene dublata de un forum de afaceri, cu ocazia vizitei la Timisoara din toamna acestui an a Presedintelui Camerei Economice a Macedoniei Branco Azeski; sprijin din partea CCIAT privind identificarea unei firme de transport in vederea deschiderii unei linii rutiere Timisoara-Skopje cat si de importatori / exportatori / distribuitori locali de produse agroalimentare; implicarea mass-mediei locale in promovarea relatiilor de colaborare dintre comunitatile de afaceri din cele doua tari.
Emil Mateescu a asigurat Ambasada Republicii Macedonia de intreaga disponibilitate a CCIAT, reiterand totodata vointa partii romane de a intari relatiile de colaborare prin concretizarea actiunilor expuse si, in plus, prin identificarea unor platforme europene comune prin intermediul retelei Enterprise Europe Network.
„Pentru antreprenorii romani, Republica Macedonia ramane o varianta foarte atractiva pentru realizarea de investitii, atat prin prisma facilitatilor puse la dispozitie de catre Guvernul macedonean, cat si prin puntea de legatura, deosebit de activa, asigurata de camerele de comert din Romania”, a declarat in cadrul intrevederii E.S. Pande LAZAREVSKI, Ambasadorul Republicii Macedonia in Romania.    
###
Informatii suplimentare la tel. 0256-490771, 0374160901, e-mail: atega@cciat.ro, Andreea Tega – consilier. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.