Zeci de specialisti internationali in domeniul economiei sociale, la UVT

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 28.06.2014 15:45 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Cea de-a patra ediţie a Şcolii de vara internaţionala EMES pentru doctoranzi se va desfaşura la Universitatea de Vest din Timişoara, in perioada 29 iunie - 2 iulie.
50 de profesori şi doctoranzi in domeniul economiei sociale din intreaga lume se vor afla in urmatoarele zile la UVT.
Şcoala de vara din acest an este derulata de Asociaţia profesionala academica EMES, in organizarea Universitaţii de Vest din Timişoara. EMES este cea mai vizibila organizaţie internaţionala ce activeaza in domeniul teoriei şi practicii intreprinderii sociale. Sub umbrela ei a fost elaborata cea mai cunoscuta definiţie a intreprinderii sociale şi o consistenta literatura dedicata acesteia, respectiv conceptelor sale complementare: antreprenorialul social şi economia sociala.
Pe fundalul crizei economice, se accentueaza recunoaşterea publica a rolului socio-economic al organizaţiilor economiei sociale (organizaţii nonprofit, cooperative, societaţi mutuale, intreprinderi de inserţie). Tendinţa se regaseşte şi in abordarea Uniunii Europene care dezvolta un instrumentar complex de susţinere printr-o politica publica dezvoltarea economiei sociale.
“Interesul academic pentru concepte precum antreprenoriatul social, economia, inovaţia sociala a crescut mult in ultimii zece ani in universitaţile din vestul Europei. Prin acest eveniment deschidem noi oportunitaţi pentru mediul academic romanesc, oportunitaţi de aprofundare a subiectului şi punem Timişoara pe harta mondiala a cercetarii in domeniul economiei sociale”, spune rectorul Universitaţii de  Vest din Timişoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
De ce şcoala de vara internaţionala EMES pentru doctoranzi?
Numeroase teze de doctorat şi dizertaţii masterale pe teme legate de acest domeniu extins sunt pregatite atat in cadrul unor şcoli doctorale – cum sunt ştiinţele politice, sociologia, ştiinţele economice, antropologia, etc., precum şi in şcoli de afaceri.
Pe de alta parte, programe doctorale specifice pentru instruirea tinerilor cercetatori in domenii, programe care sa acopere atat aspecte teoretice, cat şi pragmatice privind problematica cercetarii nu numai ca sunt rare, dar cele care exista se focalizeaza fie pe o perspectiva socio-politica, fie pe una nonprofit.
In acest context, ideea unei şcolii de vara internaţionale EMES pentru doctoranzi in domeniul antreprenoriatului, intreprinderii şi economiei sociale este sa completeze şi sa largeasca oferta disponibila viitorilor cercetatori prin oferirea unui important cadru analitic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.