Documentar

Despre trecut, prezent şi viitor. Despre amintiri ale viitorului şi despre lumini ale trecutului. Tot ceea ce nu ai aflat încă şi tot ceea ce nu s-a întamplat încă.

 
MISTERELE TIMISOAREI. Cand la cinematograful ALEXANDRU SAHIA a rulat filmul sovietic EPOLETI PURPURII...

17 ianuarie 1954. Se inaugureaza la Timisoara, in cartierul Fabric, cinematograful „Alexandru Sahia“, cu 600 de locuri, primul film rulat fiind productia sovietica „Epoleti purpurii“.

 
Cand un MINISTRU al ROMANIEI a fost ARESTAT de BOLSEVICI si aruncat in INCHISOARE. A refuzat orice NEGOCIERE!...

In seara zilei de 31 decembrie 1917/13 ianuarie 1918, Constantin Diamandy, ministrul plenipotentiar al Romaniei la Petrograd, este arestat impreuna cu membrii Legatiei de bolsevici si dus la inchisoarea Sf. Petru si Pavel.

 
Milioane de ROMANI isi sarbatoresc onomastica cu ocazia SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL

Peste 2 milioane de romani işi sarbatoresc onomastica cu ocazia Sfantului Ioan Botezatorul

 
Cum au fost DUSMANII POPORULUI reeducati in LAGARE de MUNCA. Si cum a avut grija PSD sa ingroape ADEVARUL si sa nu dezgroape MORTII!...

6 ianuarie 1950: Prin Decretul nr.6/6 ianuarie 1950, promulgat de Prezidiul MAN, la 13 ianuarie 1950, se hotara infiinţarea coloniilor (lagarelor) de munca. Lagarele işi incep activitatea la 14 ianuarie 1950.

 
Care-i CEA MAI STRALUCITOARE STEA de pe CERUL lunii IANUARIE?... Ce STELE formeaza TRIUNGHIUL de IARNA?...

Tineti harta ridicata in fata voastra, avand grija sa o orientati dupa punctele cardinale de pe teren.

 
2 ianuarie 1990. MOARTEA CIUDATA a AMBASADORULUI care l-a adus in ROMANIA pe PRESEDINTELE SUA, Richard NIXON...

Despre Corneliu Bogdan, memoria virtuala a internetului aminteşte destul de puţin. Deşi a fost ministru secretar de stat la Ministerul de Externe post-revoluţionar, intre 28 decembrie 1989 şi... 2 ianuarie 1990.

 
558.087 de ROMANI sunt sarbatoriti de SFANTUL VASILE CEL MARE la 1 ianuarie 2018

Vasile din Cezareea Cappadociei (Kayseri, Turcia), cunoscut sub numele Vasile cel Mare a fost un arhiepiscop din secolul al IV-lea, considerat doctor al Bisericii şi unul din cei trei doctori rasariteni ai Bisericii

 
Cum se inchina si depun COROANE in fiecare an OFICIALITATILE TIMISORENE la MONUMENTUL OSTASULUI SOVIETIC ELIBERATOR!...

30 decembrie 1962. In Parcul Central din Timisoara era dezvelit Monumentul Eroilor Patriei, creatie a sculptorului Ion Vlad.

 
M-am batut pentru ROMANIA. Si am crezut in virtutile neamului. Si uitati-va ce-am cules!...

Aviator roman de elita in timpul celui de al doilea razboi mondial, cu unele din faptele sale amintite in engleza la Forţele Aeriene Regale ale Romaniei, Tudor Greceanu a murit la 29 decembrie 1994.

 
TIMISOARA SOVIETICA. Nici o surpriza: ce-au facut SOVIETICII dupa 1944, fac si PESEDISTII dupa 1989!...

29 decembrie 1944. Se infiinteaza, la Timisoara, Comisia pentru purificarea administratiei municipale si a unor intreprinderi timisorene.

 
In vreme ce POPULATIA ROMANIEI SCADE. 472.451 de ROMANI sarbatoresc SFANTUL STEFAN. Fata de 450.901 in 2014!...

Sfantul Ştefan diaconul este sarbatorit de creştinii romano-catolici, anglicani, reformaţi, evanghelici şi unitarieni pe 26 decembrie, iar de cei ortodocşi şi greco-catolici pe 27 decembrie.

 
TIMPURI NOI la TIMISOARA. Cand TIMISORENII se duceau la CINEMATOGRAF ca sa vada FILME SOVIETICE. Non-stop!...

25 decembrie 1948. Se inaugureaza la Timisoara cinematograful „Timpuri Noi“, unde ruleaza la inceput preponderent filme sovietice.