Reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 21.09.2013 11:11 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţetă de post
Reţeta ”Boi pe moare” a fost primită de la Pensiunea La Bade Ioane, Comuna Bata, Judeţul Arad (Crişana) şi preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”.
Ingrediente:
Făină de mălai Arpis
Zeamă de varză (Moare)
Ulei Arpis
Mod de preparare
Se fierbe zeama de varză (moare).
Din mălai Arpis se face o mamaligă tare care să poată fi tăiată cu aţa şi se formează din ea niste galuste (bulgăraşi), care se fierb in zeama de varză timp de 1-2 minute.
Apoi se scot, se scurg si se ung cu ulei Arpis, după care se pun în farfurie şi se toarnă zeama de varză peste ei spre a fi mâncaţi.
Este o reţetă tradiţională folosită, în special, în perioadele de post.

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.