20 de ani de relatii de prietenie romano-germane

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 01.10.2012 08:33 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Pentru a marca împlinirea a două decenii de la semnarea Tratatului româno-german, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”, cu ocazia aniversării Zilei Unităţii Germane,fiind alcătuită dintr-o marcă poştală cu valorea nominală de 2,10 lei, plicul „prima zi” şi un carton filatelic. 

Relaţiile româno-germane au cunoscut o evoluţie treptată, fiind avansate, în 1967, la nivel de ambasadă, un moment important constituindu-l semnarea în 1992 a Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.
În zilele noastre, Germania reprezintă un partener comercial important în România şi o prezenţă constantă în domeniul filatelic, în 2011 fiind emisă emisiunea comună de mărci poştale România-Germania „Biserica fortificată din Biertan”.
Emisiunea aniversară reprezintă încununarea succesului obţinut de concursul de desen cu tema „Prietenie”, lansat în luna februarie a acestui an, concurs ce s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului nostru tânăr, întâmpinând peste 1500 de participanţi.
Astfel, imaginea timbrului emisiunii filatelice reprezintă viziunea, pe tema „Prietenie” a câştigătoarei locului I, Iftichia Georgeta Stanciu, o tânără elevă de 16 ani din Bucureşti, aleasă în urma a trei etape de selecţie. Pe locurile doi şi trei s-au clasat desenul Gabrielei Ioana şi cel al lui Alexandru Mihai Nenciu.
Începând cu ziua de joi, 4 octombrie 2012, emisiunea de mărci poştale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.