Documentar

Despre trecut, prezent şi viitor. Despre amintiri ale viitorului şi despre lumini ale trecutului. Tot ceea ce nu ai aflat încă şi tot ceea ce nu s-a întamplat încă.

 
23 mai 1920. PRIMA EXPOZITIE FILATELICA din ROMANIA MARE a avut loc la TIMISOARA...

Patronii fiind Stan Vidrighin, primarul orasului, si Henrik Baader, presedintele Camerei de Comert si Industrie Timisoara.

 
Cum au DEMOLAT COMUNISTII una dintre cele mai mari CLADIRI din EUROPA pentru a... sistematiza TIMISOARA?

21 mai 1948. Decretul prin care Cazarma Transilvania din Timisoara este predata primariei de catre Ministerul Apararii Nationale, pentru demolare, in vederea sistematizarii orasului, este publicat in Monitorul Oficial.

 
CETATEA TIMISOARA a fost vanduta caramida cu caramida. 1000 de bucati cu 20-24 de coroane. 26 de milioane de caramizi...

25 aprilie 1723. Se pune piatra de temelie a noii cetati Timisoara. Ridicata in stil Vauban, aceasta va fi terminata in 1765 si va fi una dintre cele mai mari si importante strategic ale Imperiului Habsburgic.

 
PRIMUL ZIAR de pe teritoriul ROMANIEI s-a tiparit la TIMISOARA. Si a fost in limba germana...

18 aprilie 1771. La Timisoara, a aparut primul ziar de pe teritoriul Romaniei actuale. S-a numit "Temeswarer Nachrichten", fiind si primul ziar german din estul Europei.

 
EXCLUSIV. Cum erau executati, in BANAT, DUSMANII INVERSUNATI ai DEMOCRATIEI POPULARE, chiaburii TERORIŞTI!...

Condamnat la moarte prin impuscare pentru ca a oprit... secerişul.

 
Calea ferata TIMISOARA - ARAD s-a construit in 16 luni. Primul tren a circulat la 6 aprilie 1871...

Are o lungime totala de 57 km. A fost data in folosinţa la data de 6 aprilie 1871.

 
Mariana DRAGHICESCU, una dintre cele mai valoroase interprete de MUZICA POPULARA din tara... VIDEO

Mariana Draghicescu a murit la 3 aprilie 1997, la Toronto, in Canada, la doar 45 de ani.

 
EXCLUSIV. Cati ROMANI, UNGURI, GERMANI si EVREI erau in BANAT si in TIMISOARA anului 1921?...

Judeţele Timiş-Torontal şi Caraş-Severin in 1921, conform Dicţionarului Transilvaniei, Banatului şi celorlalte ţinuturi alipite

 
EXCLUSIV. Mai bine de JUMATATE dintre ROMANII din afara granitelor ROMANIEI MARI erau in... URSS!

Aproape 2.200.000 de romani traiau in afara frontierelor Romaniei in 1936...

 
TIMISOARA pe harta GULAGULUI ROMANESC. Certificate de moarte retroactive si EXECUTII la marginea orasului!...

In anii de varf ai represiunii comuniste numarul celor incarcerati in penitenciarul timisorean a crescut considerabil, chiar si peste 1400 de persoane (1957-1958), la supraaglomerare contribuind si caracterul de tranzit al unitatii de detentie.

 
Centenarul MARII UNIRI si... momente cruciale din viata lui IISUS HRISTOS. Anul omagial al unitatii de credinta si de neam... FOTO

In apropierea celui mai important eveniment al creştinataţii, Romfilatelia introduce in circulaţie emisiunea de marci poştale Sfintele Paşti 2018, care comemoreaza momente cruciale din viaţa lui Iisus Hristos – Intrarea in Ierusalim, Rastignirea şi Invierea.

 
In ROMANIA sunt mai multe FEMEI ca BARBATI. Exceptie fac Vaslui si Tulcea! Dar populatia feminina este mai... IMBATRANITA!

Tendinta din anii anteriori s-a pastrat si in 2016, nascandu-se mai multi baieti decat fete, cu un raport de masculinitate de 105 baieti la 100 fete.