Balik Ekmek. RETETA TURCEASCA din ISTANBUL, de sub Podul Galatei...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.04.2017 15:10 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta Balik Ekmek (peşte in paine) este o reţeta turceasca, un preparat simplu cu un gust special şi servire rapida.
Reţeta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim - Tunel de Sultanahmet) şi poate fi testata la Peter's Kitchen, pe strada Speranţei, Nr. 6 Sector 2, Bucureşti.

Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 1 porţie.
 
Ingrediente:
90/100 g file de macrou (neafumat)
½ ceapa roşie
½ roşie proaspata
1 buc. ciabatta (sau o jumatate de paine normala)
½ legatura patrunjel proaspat
Zeama de la ½ lamaie
1 linguriţa maioneza light
½ linguriţa ulei de masline extravirgin
Sumac
Piper proaspat macinat
Sare

Mod de preparare

Macroul se spala bine, se şterge cu un prosop de hartie şi se aseaza pe o tigaie din teflon incinsa in prealabil, pe partea cu pielea.
Pentru a ramane suculent, peştele se gateşte maximum 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, stropit cu suc de lamaie şi asezonat cu sare şi piper.
Ceapa, roşia şi patrunjelul se toaca marunt, din cuţit, se asezoneaza şi se amesteca cu patrunjelul, uleiul de masline şi sumacul.
Intre timp, se taie in jumatate, pe orizontala, chifla de ciabatta (sau jumatatea de paine) iar partea de jos se unge cu maioneza.
Se monteaza macroul pe felia de ciabatta şi se adauga peste el tocatura de legume.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi la cuptor sau prajiţi insa reţeta autentica este fara garnitura.

Secretele Bucatarului

Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras.
Pentru a respecta reţeta autentica, ciabatta poate fi inlocuita cu jumatate de paine normala.


 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.