Carte / Cea mai neagra expeditie de pe cel mai periculos varf din lume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.06.2015 16:33 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Cand Edmund Hillary a cucerit Everestul in 1953, a fost insotit de serpasul Tenzing Norgay.
Si inainte, si dupa aceea, in cele mai multe expeditii organizate de occidentali, serpasii au fost eroii din fundal.
In august 2008, cind unsprezece alpinisti si-au pierdut viata pe K2, cel mai periculos virf din lume, doi dintre serpasi au supravietuit.
Bazindu-se pe noi surse si interviuri, Ingropati in cer ne dezvaluie pentru prima data povestea lor uluitoare.

Peter Zuckerman si Amanda Padoan le urmaresc drumul din satele natale izolate pe inaltimile muntilor Himalaya pina in mahalalele din Kathmandu si, mai apoi, pina la aventura de pe K2, care le va schimba viata si le va aduce celebritatea.
Volumul Ingropati in cer a aparut in colecţia „Hexagon. Cartea de calatorie” a Editurii Polirom, si in editie digitala, traducere de Cornelia Dumitru.

„Sint unul dintre putinii supravietuitori ai «triumfului si tragediei» expeditiei de pe K2 din 2008. Am scris si o carte, Surviving K2, am citit foarte mult despre aceasta expeditie istorica... Insa Ingropati in cer mi-a depasit asteptarile, pentru ca descrie in detaliu diferentele culturale si importanta alpinistilor orientali.” (Wilco van Rooijen)

Peter Zuckerman este jurnalist. Pentru activitatea sa, i s-au decernat numeroase distinctii prestigioase, printre care Livingston Award, National Journalism Award si Blethan Award.
Amanda Padoan este alpinista. A studiat literatura la Harvard University si dreptul la Pepperdine School of Law. In prezent, este colaborator la ExplorersWeb, Rock and Ice si The Alpinist.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.