Carte / Fantoma retelelor de Kevin Mitnick

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 19.10.2013 19:52 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Aventurile celui mai cautat hacker din lume
Autor: Kevin Mitnick, in colaborare cu William L. Simon
 Traducere din engleza de Liviu Mateescu
 Colectia: Reality Shock
 Nr. de pagini: 616
 Pret: 49.00 lei
Editura Pandora M
...cu o prefata de Steve Wozniak, cofondator Apple
Cel mai siret "spargator" de computere si retele de comunicatii isi dezvaluie trucurile intr-o captivanta poveste de viata, cu hackeri si detectivi FBI, cu spionaj informatic si urmariri spectaculoase pe "autostrazile" internetului. Kevin Mitnick a bantuit cele mai securizate sisteme informatice din SUA si, in ciuda vitezei de reactie a autoritatilor americane, a fost tot timpul cu un pas inainte, evitand numeroasele capcane intinse de agentii de la criminalitate informatica.
 Dincolo de ponturile tehnice, Mitnick dezvaluie cu umor in ce fel a reusit sa pacaleasca zeci de angajati ai companiilor de telecomunicatii sau functionari publici, pentru a obtine parole vitale, identitati false ori softuri ravnite de toti hackerii din lume.
Fantoma retelelor nu este doar o poveste cu hoti si vardisti in ciberspatiu, ci se vrea si o spovedanie a unui hacker spasit, care n-a vrut decat sa-si demonstreze inteligenta si care n-a castigat niciun sfant de pe urma raidurilor sale virtuale.

"A patruns in computerele unor corporatii, dar nu a distrus niciun fisier, nu a folosit si nici nu a vandut numerele cartilor de credit la care a avut acces. A furat software, dar nu l-a vandut niciodata, nimanui. A comis hackingul pur si simplu pentru ca voia sa-si testeze fortele. A dus o viata palpitanta si cu sufletul la gura, cum vezi doar in cele mai bune filme politiste." - Steve Wozniak, cofondator Apple
 "Ma tem nu de ceea ce stiu, ci de ceea ce nu stiu, iar Kevin Mitnick ne-a demonstrat cat de ignoranti suntem. Daca vrei sa-i bagi in sperieti pe sefii cei mari ca sa-ti aprobe bugetul pentru securitate informatica, ajunge sa le faci cunostinta cu demonstratiile ingenioase si palpitante ale lui Mitnick." - Steven L. Susman, director de tehnologia informatiei la Supreme Security Systems

Kevin Mitnick a fost pana in anii 2000 cel mai cautat hacker din lume, subiect de speculatii si exagerari al presei si idol al hackerilor in devenire. In prezent este consultant in securitate, practicand "hackingul etic", adica detectarea vulnerabilitatilor din sistemele informatice ale diverselor companii, in vederea optimizarii acestora. A mai publicat cartile Arta de a stoarce informatii si Arta intruziunii.
William L. Simon este un jurnalist cu experienta (USA Today, Washington Post) si coautor la biografia unui alt geniu al informaticii: Steve Jobs: iLeadership pentru o noua generatie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.