Carte / Floarea varstei de Jane Fonda

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 08.05.2012 11:31 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

*Traducere din engleza de Delia Anghelescu
*Nr. de pagini: 352
*Pret: 39.00 lei
*Editura: Lifestyle Publishing

TRAIESTE SI IMBATRANESTE FRUMOS!

UN GHID COMPLET DESPRE CUM:

• Sa analizam etapele anterioare de viata pentru a ne simti mai bine in prezent;
• Sa ne revitalizam corpul, creierul, spiritul si comportamentul;
• Sa ne bucuram de viata sexuala, de dragoste, de familie, de prietenie si de comunitate;
• Sa devenim increzatori in propriul viitor;
• Sa ne planificam partea a doua a vietii din punct de vedere emotional, financiar, legal;
• Sa ne valorificam la maximum potentialul de a fi fericiti.

Jane Fonda, actrita, autoare cu record de vanzari si deschizatoare de drumuri in domeniul gimnasticii de intretinere, iti ofera o formula pentru o viata buna si cat mai implinita, mai ales dupa ce ai trecut de prima tinerete. Pe de o parte, Fonda abordeaza subiecte legate de viata sexuala, dragoste, alimentatie, gimnastica de intretinere, autocunoastere si minte. Dar, pe de alta parte, exploreaza si analizeaza etapele vietii unei femei, procesul de imbatranire si maturizare. In Floarea varstei, ea ne ofera perspectiva completa a unui destin de succes.

Autoarea isi asezoneaza povestea cu intamplari din propria viata, precum si cu istorioare din viata altora, demonstrand, de fapt, ca asa-numitele varste critice dintre 45 si 50 de ani si, mai ales, de dupa 60 de ani, pot fi perioade plenare. Cu putin efort, putem constientiza ca in aceste etape am devenit de fapt oamenii energici, iubitori si impliniti care doream sa fim.

Exista 11 elemente de baza ale unei vieti pline de vitalitate. Cu ajutorul lor putem afla calea spre o viata echilibrata si plina de sens, sanatoasa, deplin ancorata in realitate, o viata in care suntem constienti de propriile nevoi, de trupul, mintea si spiritualitatea noastra, de talentele pe care le avem, de prieteni si de comunitatea in care traim.
Jane Fonda formuleaza doua metafore, arcada si scara, care pentru ea genereaza o adevarata viziune asupra vietii. Trebuie sa ne privim viata ca pe o "scara", o ascensiune continua. Analizand sensul unor etape de viata anterioare, ea insasi a reusit sa sparga niste tipare vechi pentru a intelege ce era mai important pentru ea si, apoi, cum sa isi cultive noile obiective si visuri pentru a valorifica la maximum anii de maturitate. In prezent, lumea a cunoscut o "revolutie a longevitatii", speranta medie de viata crescand semnificativ.
Oare cum ar trebui sa folosim acest dar pretios de timp? Si cum sa facem sa traversam "vidurile de fertilitate" pe care viata ni le scoate cu regularitate in cale?

Jane Fonda ne prezinta cateva sugestii de exercitii fizice (inclusiv trei miscari de baza pentru o stare buna de sanatate), de alimentatie, de meditatie si arata ca invatarea permanenta si activarea unor zone noi ale creierului ne pot imbunatati calitatea vietii. De asemenea, ne indeamna sa adoptam o atitudine pozitiva, cu atat mai mult cu cat - spune ea - majoritatea oamenilor ajung sa se simta mai bine in propria lor piele in a doua parte a vietii decat in cea dintai.

Prima carte de memorii a lui Jane Fonda, My Life So Far, s-a pozitionat luni de zile pe primul loc in topul New York Times al celor mai bine vandute carti. Autoarea se concentra atunci pe prima jumatate a vietii ei - pe care a numit-o Actul I si al II-lea - si anunta actualul volum, Actul al III-lea.

Actrita Jane Fonda este castigatoare a premiilor Oscar si Emmy, precum si producatoare de film. Ea a revolutionat industria gimnasticii de intretinere in 1982, prin "Programul de gimnastica de intretinere Jane Fonda", vanzand peste 17 milioane de exemplare de carti pe teme de fitness, casete video si audio. Militeaza pentru diverse cauze, este fondatoarea Campaniei de prevenire a sarcinii la adolescente si a Centrului Jane Fonda la Universitatea Emory. Este autoarea cartii Viaţa mea de pana acum, aflata pe primul loc in topul New York Times al celor mai bine vandute carti, iar in 2009 a fost nominalizata la Premiul Tony pentru rolul sau din 33 Variations. In prezent, traieste in Los Angeles.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.