Carte / Lasa-ma sa intru de John Ajvide Lindqvist

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 21.07.2012 10:12 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

*Traducere din suedeza de Gabriella Eftimie
*Colectia: Fiction Connection
*Nr. de pagini: 608
*Pret: 49.00 lei
*Editura: Trei

O poveste de dragoste si groaza
In toamna anului 1981, suburbia Blackeberg este scena unor intamplari violente.
Politia descopera trupul neinsufletit al unui baiat, golit de sange, si presupune ca e vorba de o crima ritualica.
Oskar, un pusti de 12 ani, crede ca a venit, in sfarsit, momentul razbunarii pentru umilintele pe care le indura zi de zi la scoala. Dar razbunarea nu e singurul lucru care il preocupa. Langa el s-a mutat cineva: Eli, o fata care, desi n-a mai vazut niciodata un cub Rubik, este capabila sa-l rezolve pe loc.
Totusi, Oskar simte ca ceva nu este in regula cu ea, ca e o fiinta stranie. Si nu iese din casa decat noaptea...
Lasa-ma sa intru rastoarna toate cliseele legate de vampiri, fiind in acelasi timp o lectura seducatoare si socanta, care satisface si cititorul de "pulp", dar si degustatorul exigent de literatura "genre".
"Eli il lua de mana si Oskar se opri de tot, apoi o privi. Fata ei parea doar un contur gol pe fundalul ferestrelor luminate din spatele ei. Normal ca i se parea, dar credea ca ochii o luminau pe dinauntru. Oricum, erau singurul lucru care se vedea clar din fata ei.
Eli atinse rana cu mana cealalta. Brusc, Oskar tresari, presimtind ceva rau. Altcineva, un om mai batran si mai dur, incerca sa se elibereze de sub pielea ei. Oskar simti o gheara rece pe spate, de parca ar fi muscat o inghetata scoasa direct din congelator."
"Impresionant... Lindqvist e un scriitor de prima mana. Combina aerul sumbru din romanele lui Anne Rice cu fantasticul specific mitologiei vampirilor." - Dagens Nyheter
John Ajvide Lindqvist s-a nascut pe 2 decembrie 1968, in Blackeberg, Suedia. Cartea sa de debut, Lasa-ma sa intru, imbina detalii realiste si psihologice cu o atmosfera intunecata si halucinanta, depasind cu mult convenitionalismul romanelor "horror". Cartea a fost ecranizata in 2008, filmul cu acelasi titlu primind numeroase distinctii.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.