Carte / Laurie Frankel: Adio, deocamdata

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 10.04.2013 13:32 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Poate ca nimic nu dureaza vesnic, dar uneori sfarsitul nu e decat inceputul...
Traducere din engleza de Luminita Gavrila
Nr. de pagini: 432
Pret: 39.00 lei
Editura Trei
Un specialist in computere reuseste sa creeze un soft prin care cei vii pot comunica cu cei morti.
Sam Elling lucreaza pentru o companie de intalniri pe internet, dar nu reuseste sa-si gaseasca o partenera.
 Prin urmare, creeaza un algoritm prin care oamenii sa-si afle sufletul pereche. Si reuseste! Astfel, Sam o cunoaste pe iubirea vietii sale, o colega pe nume Meredith, dar este concediat atunci cand compania incepe sa-si piarda toti clientii.
 Livvie, mult iubita bunica a lui Meredith, moare pe neasteptate. Frustrata ca nu a apucat nici macar sa-si ia ramas-bun, Meredith cade prada unei depresii. De data aceasta, Sam concepe un program care ii va permite fetei sa comunice cu bunica de parca nenorocirea nu s-ar fi intamplat. Pornind de la toata corespondenta acesteia din urma – mesaje e-mail, Facebook, Skype – Sam creeaza o simulare pe computer a lui Livvie, care poate raspunde la e-mail sau videochat ca si cum ar fi vie.
 Nu e vorba de miracol, ci de stiinta! Sam si Meredith se hotarasc sa puna bazele companiei RePose ca sa-i ajute ai pe alti oameni care au pierdut pe cineva drag.
 Dar lucrurile nu sunt atat de simple...

"Laurie Frankel prezinta un concept fascinant pe masura ce analizeaza cu subtilitate tema dragostei si a pierderii in acest roman emotionant, in care tehnologia forteaza limitele inteligentei artificiale." - Booklist

The Atlas of Love este primul roman al lui Laurie Frankel.
Adio, deocamdata a aparut in august 2012, s-a vandut in 27 de tari si va fi ecranizat. Autoarea locuieste in Seattle impreuna cu sotul ei, fiul lor in varsta de trei ani, cainele lor border collie si "multe, multe carti".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.