Carte / Pe aici au trecut cutitarii

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 20.05.2012 07:59 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

*Autor: Jennifer Egan
*Traducere din engleza de Laura Sandu
*Colectia: Literary Fiction
*Nr. de pagini: 352
*Pret: 35.00 lei
*Editura: Pandora M

Premiul Pulitzer pentru Fictiune, 2011
National Book Critics Circle Award
LA Times Book Prize

Timpu-i un Cutitar viclean. Crezi ca poti sa-i rezisti?

Din Africa pana in Napoli, New York si San Francisco, de la producatori muzicali la generali vinovati de genocid, Jennifer Egan reuseste sa teasa cu verva si rafinament vietile personajelor sale. Urmarim viata lui Bennie Salazar, un mogul batran al showbiz-ului, si a Sashei, mult mai tanara lui asistenta: un road-movie prin muzica punk a tumultosilor ani '70, prin suburbiile de azi ale New York-ului, prin vieti incercate de esecuri trecute si dezamagiri viitoare.

Pe aici au trecut Cutitarii este o poveste despre timp si muzica, despre supravietuire, despre mecanismele ce se pun in miscare atunci cand destinele noastre se intersecteaza.

Intr-o varietate de stiluri si penduland intre tragedie si satira, Jennifer Egan vorbeste despre iminenta autodistrugerii careia ai facem fata sau in fata careia cedam, precum si despre nevoia umana fundamentala de izbavire.

"Un roman-mozaic de o frumusete izbitoare." - Booklist

"Un regal de indrazneala tehnica si de sensibilitate umana." - Washington Post

"O povestitoare teribil de inteligenta. Un roman de o extrema virtuozitate." - New York Times, Best Books of 2010

"Un roman inteligent. Taios. Cutremurator. Aduce in scena cateva personaje de care ajungi sa te atasezi vazandu-le facand lucruri pe care n-ar trebui sa le faca, jucandu-si rolurile glorioase, dar si innebunitor de omenesti." - New York Times Book Review

"Incredibil de ambitios... un tur de forta." - Q, The Oprah Magazine

"O carte cu adevarat miraculoasa... Pe aici au trecut Cutitarii este noul roman-cult al prozei americane contemporane." - Time Magazine, Best Books of 2010
Jennifer Egan s-a nascut in Chicago si a copilarit in San Francisco. A studiat literatura engleza la Universitatea din Pennsylvania si a publicat proza scurta mai multe reviste celebre: The New Yorker, Harper's, Zoetrope: All-Story, Ploughshares, Harpers, Granta si McSweeney’s. Este autoarea romanului The Invisible Circus, care a fost adaptat pentru marele ecran, in 2001, avand-o in rolul principal pe Cameron Diaz, al romanului Look at Me, aflat pe lista scurta a National Book Award, a volumului de povestiri Emerald City and Other Stories si a bestsellerului The Keep. Romanul Pe aici au trecut Cutitarii a castigat, in 2011, Premiul Pulitzer pentru Fictiune, National Book Critics Circle Award si LA Times Book Prize. La scurt timp dupa ce a castigat Premiul Pulitzer, drepturile de ecranizare a romanului Pe aici au trecut Cutitarii au fost cumparate de HBO. Cartea va fi transformata intr-un serial TV, iar Jennifer Egan va fi consultant al productiei cinematografice.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.