Carte / Stiinta si experientele in pragul mortii

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 21.10.2012 08:26 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Exista constiinta dincolo de moartea corpului fizic?

*Autor: Chris Carter
*Traducere din engleza de Iustina Cojocaru
*Colectia: Trebuie sa stii
*Nr. de pagini: 384
*Pret: 39.00 lei
*Editura: Lifestyle Publishing
Cea mai buna carte despre experientele in pragul mortii din ultimii ani. Contine informatiile necesare pentru intelegerea acestui fenomen. - Bruce Greyson, M.D. Professor de psihiatrie si stiinte neurocomportamentale, Universitatea Virginia
Cu mult mai veche decat orice forma organizata de religie, credinta in viata dincolo de moarte este fundamentala pentru experienta umana si merge departe in trecutul omenirii, cel putin pana la omul de Neanderthal. Totusi, la jumatatea secolului al XIX-lea, in efervescenta generata de progresul stiintei, multi au inceput sa puna la indoiala existenta vietii dincolo de moarte, atrasi de doctrina materialista. Acum, inarmat cu suficiente dovezi stiintifice, Chris Carter pune sub semnul intrebarii argumentele materialiste care contesta supravietuirea constiintei dincolo de moartea fizica si ne demonstreaza cum experientele in pragul mortii (EPM) pot, intr-adevar, sa ne ofere o prima modalitate de intelegere a vietii ce ne asteapta dincolo de lumea noastra.
Apeland la dovezi furnizate de studii stiintifice, mecanica cuantica si cercetari consacrate constiintei, autorul ne arata de ce constiinta nu depinde de existenta creierului si poate supravietui mortii corpului nostru fizic.
Chris Carter a absolvit la Universitatea Oxford. A mai scris Parapsychology şi The Skeptics.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.