Carte / Tara uitata de timp

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 03.11.2012 12:14 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Trafic cu obiecte de arta, mistica indiana, un colectionar de masti papuase: un roman polisist inedit si fascinant
*Autor: Xavier-Marie Bonnot
*Traducere din franceza de Doru Mares
*Colectia: Fiction Connection
*Nr. de pagini: 424
*Pret: 45.00 lei
Comandantul Michel de Palma gaseste un cadavru a carui fata este ascunsa de o masca tribala infricosatoare. Sub ea, se afla o rana misterioasa; se pare insa ca n-a fost provocata de un glont.
Avand putine piste, de Palma incepe sa cerceteze povestea calatoriei in Noua Guinee, intreprinsa cu saptezeci de ani mai devreme de catre doctorul care a fost asasinat.
In aceasta calatorie a fost insotit de un colectionar de arta oceanica, Robert Ballancourt. In cursul anchetei, de Palma si echipa lui dau de urma unor afaceri ilegale cu obiecte de arta care au loc in docurile pustii ale Marsiliei.
O poveste despre razbunarea spiritelor, ritualuri papuase si vanatori de capete.
"Alaturi de traficul cu obiecte de arta, deculturalizarea rezultata din contactul cu Occidentul sta la baza acestui roman in care se imbina nostalgia lumilor salbatice si cea a portului Marsilia de odinioara." - Connaissance des Arts
"Aici isi dau intalnire spiritul aventurier al lui Conrad si eruditia lui Lévi-Strauss." - Sud Ouest
Xavier-Marie Bonnot s-a nascut in 1962 la Marsilia. Pasionat de istorie, si-a luat doctoratul in acest domeniu; a urmat apoi studii de sociologie si a obtinut, de asemenea, un master in literatura franceza.
Din 1992 s-a stabilit la Paris, unde locuieste impreuna cu familia sa.
In Tara uitata de timp, Xavier-Marie Bonnot isi aduce in scena personajul sau fetis: Michel de Palma, polisistul atipic, in pragul retragerii si mare amator de opera.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.