CASS este datorata si de persoanele care nu realizeaza venituri

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 14.07.2013 19:40 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la Titlul IX^2, capitolele I - III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane care beneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate, informează Directia Generala a Finantelor Publice.
Baza lunara de calcul pentru contributia de asigurari sociale de sanatate datorata bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara astfel: pentru luna ianuarie a.c. - 700 lei; incepand cu 1 februarie a.c. - 750 lei; de la 1 iulie a.c. - 800 lei.
Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta categorie de contribuabili se face lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.
Plata se face la trezoreria administratiei fiscale teritoriale la care este arondat contribuabilul, conform Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.