Cum se face TURTA cu CEAPA VERDE ca la mama acasa? Dupa RETETA CHINEZEASCA!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.05.2017 10:32 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Turta cu ceapa verde prajita in tigaie sau pe plita este o reţeta chinezeasca folosita şi in Romania, in ultimii ani.
Preparata in special primavara, cand apare ceapa verde, reţeta poate fi folosita ca o gustare sanatoasa sau pentru a inlocui painea.

Pentru 6 turte se folosesc urmatoarele ingrediente:
400 g faina tip 650
1 ceasca ulei de masline
1 ou
2 fire ceapa verde
200 ml apa calduţa
Sare
Seminţe de coriandru proaspat macinat (optional)

Mod de preparare
Prepararea aluatului se face simplu ca pentru aluatul de taiţei: se adauga oul batut peste faina şi se amesteca bine.
Apoi se adauga sarea, apa calduta si se amesteca pana cand compoziţia este omogena şi usor lipicioasa.

Se framanta bine pana se formeaza o bila de aluat.
Se imparte aluatul in 6 bucaţi, se aşeaza intr-un vas mic, se adauga uleiul peste aluat şi se lasa la rece pentru aproximativ 24 ore.
A doua zi, se modeleaza turtele, astfel:
Se intinde fiecare bucata de aluat cu mainile pe un blat de lucru, se presara ceapa verde tocata şi coriandru.
Fiecare bucata de aluat umpluta se ruleaza sub forma de clatita şi se aranjeaza in forma unui melc sau spirale (cuib).
Fiecare turta se prajeşte in tigaie, in ulei sau pe plita, fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Mod de servire
Turtele se pot servi calde sau reci, alaturi de felurile de mancare preferate.

Secretele Bucatarului
Este bine ca aluatul sa se odihneasca la rece 24 de ore, pentru a fi mai elastic şi mai uşor de modelat.

Este o reţeta de post, primita de la bistro-ul la Peter's Kitchen, de pe strada Speranţei, Nr. 6 Sector 2, Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.