Filatelie / 100 de ani de olimpism in Romania

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 14.09.2014 12:50 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Intr-un secol de olimpism, in care a participat la 19 ediţii ale Jocurilor Olimpice de vara şi 20 de ediţii de iarna, Romania şi-a adjudecat 302 medalii olimpice (88 de aur, 94 de argint şi 120 de bronz), cea mai buna clasare in ierarhia pe medalii fiind stabilita la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, in anul 1984, atunci cand echipa olimpica a cucerit 53 de medalii.

Celebrand rezultatele deosebite şi multe alte performanţe ale sportului romanesc, Romfilatelia continua seria proiectelor filatelice dedicate acestui domeniu, deosebit de apeciat de colecţionari, printr-o emisiune de marci poştale aniversare: 100 de ani de olimpism in Romania.
Emisiunea aniversara 100 de ani de olimpism in Romania, constand intr-un timbru şi o coliţa dantelata, marcheaza pe timbrele romaneşti implinirea unui secol de la alaturarea ţarii noastre la mişcarea olimpica internaţionala.
Timbrul emisiunii cu valoarea nominala de 1,00 leu ilustreaza logo-ul aniversar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman.
Timbrul din coliţa emisiunii, avand valoarea nominala de 14,50 lei, infaţişeaza simbolic evenimentul, iar fundalul grafic al coliţei reproduce o imagine sugestiva a aprinderii flacarii olimpice la deschiderea oficiala a Jocurilor.
Cele doua valori sunt completate de plicul prima zi, emisiunea fiind machetata in coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta (doua modele) şi coliţa dantelata.
Emisiunea de marci poştale 100 de ani de olimpism in Romania poate fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.