Filatelie / Conferinta Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.05.2014 13:50 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Romfilatelia marcheaza pe timbre, printr-o emisiune de marci poştale speciala, un eveniment istoric, de prim impact pentru Romania şi vizibilitatea pe care o dobandeşte ţara noastra in plan mondial, şi anume:  Conferinţa Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare, desfaşurata la Bucureşti in perioada 14-17 mai a.c.

Timbrul emisiunii cu valoarea nominala de 3,30 lei ilustreaza o serie de simboluri de baza ale masoneriei: echerul şi compasul simbolizeaza virtutea şi conştiinţa care conduc la perfecţionarea spiritului – echerul sugereaza moralitate, in timp ce compasul ne duce cu gandul la spiritualitate.
Globul pamantesc alaturi de care sunt ilustrate aceste 2 simboluri semnifica aplicarea lor in intreaga lume, pentru ridicarea unor edificii stabile şi drepte.
Completand nota simbolistica a timbrului, crenguţa de salcam reprezinta principiul nemuririi gradului de Maestru.

Pe timbrul cu valoarea nominala de 9,10 lei este reprodusa una dintre personalitaţile marcante din istoria Francmasoneriei romane, Marele Maestru Sever Frenţiu, artist excepţional care a realizat cea mai importanta unire masonica din istoria naţionala, creand ceea ce cunoaştem astazi sub numele de Marea Loja Naţionala din Romania.

Autoportretul Marelui Maestru Sever Frenţiu, realizat in ulei pe panza, in anul 1957, este reprodus cu maiestrie pe timbrul filatelic, concepţia artistica grafica a intregii emisiuni reunind intr-o eleganta redare, simboluri de valoare ale masoneriei romaneşti.

Celor 2 timbre li se alatura un plic prima zi şi un produs special, albumul filatelic, realizat in tiraj limitat de 325 exemplare şi echipat cu blocul de 2 timbre cu elemente grafice in folio aur şi plicul prima zi al emisiunii, avand ştampila prima zi aplicata in clar in folio aur.
Ambele produse ale albumului filatelic sunt numerotate cu negru de la 001 la 325.

Incepand cu ziua de miercuri, 14 mai 2014, emisiunea de marci poştale Conferinţa Mondiala a Marilor Loji Masonice Regulare va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.