Filatelie / Descoperiti Romania: Maramures

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 06.07.2014 17:26 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

In continuarea seriei filatelice Descoperiţi Romania, Romfilatelia introduce in circulatie emisiunea de marci postale dedicata Maramuresului, alcatuita din patru timbre ce ilustreaza elemente-simbol ale acestei zone, minunate reprezentari ale artei prelucrarii lemnului şi ideale suporturi pentru manifestarea geniului artistic al localnicilor.
Turnul Stefan, ilustrat pe marca postala cu valoarea nominala de 2,00 lei, reprezinta turnul-clopotnita al fostei biserici cu hramul „Sfantul Stefan” din Baia Mare. Marca postala cu valoarea nominala de 3,30 lei ilustreaza
Troita din Berbesti, datata din sec. al XVIII-lea si considerata cea mai veche troita de hotar din Maramures.
Dupa cum spunea marele istoric Nicolae Iorga, troiţa a fost „construita de un ocnas, in vremuri demult apuse”
si asezata in asa fel incat, prin ea, Dumnezeu sa vegheze si sa binecuvanteze intregul sat.
Pe marca postala cu valoarea nominala de 8,10 lei este ilustrata Biserica de lemn din Sat Sugatag, comuna Ocna Sugatag, lacas care se incadreaza in tipologia bisericilor de lemn maramuresene, reliefand elementele caracteristice acestui ţinut.
Marca postala cu valoarea nominala de 14,50 lei este dedicata Cimitirului Vesel din Sapanta, adevarat muzeu in aer liber si o arhiva cu totul aparte, care pastreaza incrustate in lemn, povestile vietii sapantenilor.
Cele patru valori sunt completate de setul de 2 plicuri prima zi, emisiunea fiind machetata in coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinieta, bloc de 4 timbre (in albumul filatelic) şi set de 4 carţi maxime (in albumul filatelic).
Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat in tiraj limitat de 315 exemplare şi echipat cu blocul de
4 timbre al emisiunii, numerotat de la 001 la 315, avand elemente grafice in folio aur şi un set de 4 carţi maxime, echipate cu timbrele emisiunii şi obliterate cu ştampila „prima zi”.
Emisiunea de marci poştale Descoperiţi Romania, Maramureş poate fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.