Filatelie / Inovatie si cercetare in Romania

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 03.06.2015 11:49 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Un reper important in informatica romaneasca il constituie Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI), instituţie care sarbatoreşte anul acesta 45 de ani de existenţa şi careia Romfilatelia ii dedica un proiect filatelic aniversar.
Considerata un adevarat varf de lance in domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Romania,
ICI Bucureşti deruleaza programe naţionale şi internaţionale prin care transfera tehnologie, valorifica rezultatele cercetarilor, desfaşoara activitaţi de consultanţa, studii de diagnoza şi prognoza, precum şi editarea de publicaţii de specialitate.

Intitulata Inovaţie şi cercetare, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare in Informatica – 45 de ani, emisiunea filatelica, prin timbrul cu valoarea de 7,60 lei, ne introduce in lumea informaticii, subliniind ideea de cercetare in domeniul ciberneticii.
Aniversarea celor 45 de ani este tradusa in cod binar, pe ecranul unui calculator de larga utilizare.
Incursiunea in istorie se face prin intermediul statuetei Ganditorului de la Hamangia, simbol al gandirii, cercetarii şi descoperirii continue, obiect de arta aflat in patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei.

Emisiunea este completata de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de
20 timbre şi minicoala de 5 timbre + 1 vinieta.
Incepand cu ziua de vineri, 5 iunie 2015, emisiunea de marci postale Inovaţie şi cercetare, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare in Informatica – 45 de ani va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.