Filatelie / Ion Tiriac, un campion de legenda...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 14.10.2015 10:41 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Cugetarea lui Peter O'Toole - „Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar” - poate, cu uşurinţa, sa exemplifice motivul alegerii tematicii ultimei emisiuni filatelice marca Romfilatelia, intrucat proiectul este dedicat unui mare sportiv al Romaniei, un campion a carui motivaţie nu a avut limite şi a carui dedicare a creat legende.
Purtand titlul Ion Ţiriac, un campion de legenda, emisiunea de marci poştale va putea fi gasita spre achiziţionare incepand de vineri, 16 octombrie a.c., in magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacau, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Proiectul filatelic onoreaza astfel o stea a vieţii sportive naţionale, un nume ilustru al tenisului,  pentru care promovarea sportului romanesc, atat in ţara noastra, cat şi peste hotare, a reprezentat o „datorie” morala.
Pasiunea, dorinţa, aspiraţia şi motivaţia sunt cateva dintre elementele ce caracterizeaza cariera marelui sportiv, Ion Ţiriac aducand Romaniei peste 40 de titluri in competiţii internaţionale de renume, in care a ridicat arta tenisului la cele mai inalte cote, atat din punctul de vedere al tehnicii folosite, cat şi in ceea ce priveşte spectacolul oferit publicului.
Marca poştala a emisiunii, cu valoarea nominala de 2,10 lei, şi timbrul coliţei dantelate, avand valoarea nominala de 9,10 lei, reproduc imagini realizate in timpul finalei Cupei Davis, organizate in octombrie 1972, la Bucureşti.

Totodata, pe manşeta coliţei se regaseşte, imprimat cu folio aur, numele marelui sportiv.
Un set de 2 plicuri prima zi completeaza emisiunea filatelica, unul echipat cu timbrul emisiunii şi celalalt cu coliţa dantelata, ambele modele fiind numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.

De asemenea, este disponibil şi un set de doua carţi maxime infaţişandu-l pe fostul tenismen.
Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, coliţa dantelata şi minicoala de
8 timbre + 1 vinieta (doua modele).

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.