Filatelie / Istoria regalitatii - Mihai I

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 23.10.2014 17:53 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Romfilatelia aduce in atenţia tuturor colecţionarilor şi a celor pasionaţi de istorie şi regalitate o noua tema deosebit de interesanta, prin introducerea in circulaţie a emisiunii de marci poştale Istoria regalitaţii – Mihai I.

La moment aniversar, Romfilatelia ii dedica Regele Mihai I al Romaniei o noua emisiune de marci poştale, proiect care omagiaza viata si activitatea Majestatii Sale in contextul marilor evenimente ale istoriei neamului, contribuind astfel la imbogaţirea tezaurului de valori şi simboluri naţionale.
Pe timbrul emisiunii, cu valoarea nominala de 4,70 lei, este reprezentat Majestatea Sa Regele Mihai I in anul 2008, la biroul sau din Palatul Elisabeta.
In aceeaşi nota, timbrul colitei, avand valoarea nominala de 14,50 lei, prezinta pe Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei, in acelasi birou din Palatul Elisabeta, iar fundalul mansetei colitei ilustreaza
Castelul Peles, alaturi de imaginile a trei marci postale dedicate Majestaţii Sale Regele in 1929-1930, 1940-1942 si 1947;
Timbrul emisiunii este completat de plicul prima zi, care prezinta suplimentar o imagine de la nunta Majestaţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai Romaniei, secvenţa surprinsa in faţa Palatului Regal din Atena, la 10 iunie 1948, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta, coliţa dantelata şi coliţa nedantelata.

Incepand cu ziua de sambata, 25 octombrie 2014, emisiunea de marci postale Istoria regalitaţii – Mihai I va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.