Filatelie / Nava scoala Mircea

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.05.2014 13:14 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

De 75 de ani, Nava şcoala „Mircea” este un veritabil ambasador al Forţelor Navale Romane in lume.
Emblema a Marinei Militare din Romania, velierul „Mircea” pastreaza pe puntea sa amintirea atator generaţii de marinari care şi-au desavarşit aici instruirea, simbolizand o autentica şcoala a curajului, profesiei şi barbaţiei.

La celebrarea a 75 de ani de la intrarea Navei şcoala „Mircea” in serviciul Marinei Militare Romane, Romfilatelia se alatura manifestarilor aniversare şi introduce in circulaţie emisiunea de marci poştale Nava şcoala „Mircea”, 75 de ani.
Emisiunea este dedicata velierului Mircea, nava care a purtat cu cinste tricolorul romanesc pe mari si oceane, alaturi de numele marelui domnitor Mircea cel Batran, intregitorul Tarii Romanesti pana la „Marea cea mare”.
Timbrele seriei, avand valorile nominala de 1,00 leu şi 14,50 lei, ilustreaza Nava şcoala „Mircea” intr-o misiune de instructie, avand toata velatura in bataia vantului, si respectiv Ordinul Virtutea Maritima in grad de Ofiter cu insemn de Pace, conferit Pavilionului Scoala Mircea prin Decretul nr.304/2014, pentru prima data in existenta sa.
Coliţa emisiunii ilustreaza in timbru separat imaginea lansarii la apa a Navei şcoala „Mircea”, in toamna anului 1938, la iesirea din Santierul Naval „Blohm und Voss” din Hamburg, alaturand in vigneta galionul navei reprezentand bustul domnitorului Mircea cel Batran, sculptat in lemn si colorat ca imagine pictata.
Pe fundalul acesteia este reprodusa o gravura cu o imagine de epoca a unor corabii cu panze navigand in zona de varsare a Dunarii in Marea Neagra, textul imprimat explicand motivatia pentru care nava scoala a preluat numele domnitorului.
Celor 3 valori ale emisiunii li se alatura plicul prima zi şi un produs special, albumul filatelic, realizat in tiraj limitat de 325 exemplare şi echipat cu blocul de 2 timbre cu elemente grafice in folio aur şi plicul prima zi al emisiunii, avand ştampila prima zi aplicata in clar in folio aur. Ambele elemente ale albumului filatelic sunt numerotate cu negru de la 001 la 325.
Incepand cu ziua de sambata, 24 mai 2014, emisiunea de marci poştale Nava şcoala „Mircea”, 75 de ani
va poate fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.