Filatelie / Timbru de argint Craciun 2015 in caseta

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 04.11.2015 10:41 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Romfilatelia marcheaza Sfanta Sarbatoare a Naşterii Domnului Iisus Hristos printr-o emisiune speciala de marci poştale, intitulata sugestiv Craciun 2015, ce va putea fi gasita spre achiziţionare incepand de vineri, 6 noiembrie a.c., in magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacau, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Sarbatoarea Naşterii Domnului, numita in popor şi Craciun, este una dintre cele mai mari sarbatori creştine şi este praznuita cu mare solemnitate in fiecare an, pe data de 25 decembrie.

Marca poştala dedicata Craciunului, avand valoarea nominala de 1,00 leu, ilustreaza anul acesta imaginea unei frumoase icoane aparţinand pictorului Gheorghe Tattarescu, icoana ce prezinta momentul Naşterii lui Iisus şi face parte din patrimoniul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Gavrila Simion din Tulcea.
Datata din secolul al XIX-lea, icoana Nasterii lui Iisus, realizata de Gheorghe Tattarescu, se impune prin simtul masurii, prin claritatea compozitiilor sale, prin maiestria si finetea desenului, precum si prin coloritul sobru si expresia de demnitate a personajelor.
Realizata in tehnica picturii in ulei, icoana este incadrata de un chenar auriu, ingust, iar in partea dreapta, sunt prezentati Iosif si Maica Domnului, care sta in genunchi si il tine in bratele sale pe Pruncul Iisus.
Din nori strabate pana in staul steaua calauzitoare, semnul mult asteptat de magii care l-au intampinat pe Imparatul lumii cu aur, smirna si tamaie.
Fundalul inchis, asemanator clar-obscurului, lasa sa straluceasca culorile rosu, galben, albastru si alb din chipurile si vesmintele personajelor.

Elementele filatelice ale emisiunii Craciun 2015 includ, alaturi de timbrul tematic, un plic prima zi şi un intreg poştal, dar şi doua produse speciale, cu toate fiind realizate intr-o maniera grafica şi artistica deosebita, ce transpune pe hartie importanta insemnatate a sarbatorii creştine.
Cele doua produse speciale completeaza elementele emisiunii de timbre dedicate Craciunului, colecţionarii, dar şi publicul general putand admira astfel produse de colecţie, in serii limitate.
Albumul filatelic este realizat in tiraj limitat de 425 de exemplare şi este echipat cu blocul de doua timbre dantelate cu elemente grafice de folio aur pe manşeta acestuia şi plicul prima zi, avand ştampila „ prima zi” imprimata in clar, de asemenea cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 425.

Produsul filatelic (timbru de argint Craciun 2015 in caseta) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat intr-un tiraj limitat de 425 exemplare.
Timbrul din argint este replica a marcii poştale „Craciun 2015” şi este inserat intr-o caseta speciala.
Pe capacul interior al casetei este poziţionat carnetul filatelic care conţine blocul de doua timbre (un timbru dantelat şi un timbru nedantelat) al emisiunii şi certificatul de autenticitate, numerotat de la 001 la 425.

Ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta, minicoala de 8 timbre, blocul de 2 timbre dantelate (in album filatelic) şi blocul de 2 timbre (in produs filatelic).

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.