Filatelie / Timbrul de argint aurit Sfintele Pasti 2014

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 17.03.2014 16:15 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Intitulata Sfintele Paşti 2014, emisiunea de marci poştale speciala a Romfilatelia marcheaza cea mai importanta Sarbatoare a Creştinitaţii, ilustrand pe timbru scena Invierii lui Hristos şi prezentand in pliantul informativ date esenţiale privind istoria şi semnificaţia religioasa a acestei sarbatori.

Alcatuita dintr-un timbru cu valoarea nominala de 1 leu şi un intreg poştal, emisiunea este completata de un plic prima zi şi trei produse filatelice speciale: albumul filatelic, timbrul de argint aurit şi carnetul filatelic. Emisiunea este machetata in coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta şi bloc de 2 timbre (in album filatelic).

Albumul filatelic este realizat intr-un tiraj limitat de 450 exemplare, echipat cu blocul de 2 timbre si plicul prima zi al emisiunii avand stampila prima zi aplicata in clar in folio aur.

Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 450.
Timbrul de argint aurit Sfintele Paşti 2014 este un produs filatelic exclusiv, concept Romfilatelia, realizat intr-un tiraj limitat de 400 exemplare, din argint, masiv 925‰, fiind o replica a marcii postale omonime, avand dimensiunile 33 x 48 mm si 0,7 mm grosime, placat cu aur de 24K (4µ) si este etalat intr-o cutie eleganta careia ii este asociata o banderola tiparita ce permite personalizarea acestui produs cu un mesaj pentru cei carora le este destinat drept cadou.
Pe capacul interior al cutiei este pozitionat certificatul de autenticitate, care este numerotat de la 001 la 400.

Carnetul filatelic este realizat intr-un tiraj limitat de 700 de exemplare si conţine 8 marci postale ale emisiunii „Sfintele Pasti 2014”.
Incepand cu ziua de joi, 20 martie 2014, emisiunea de marci poştale Sfintele Paşti 2014 si produsele filatelice speciale vor putea fi achizitionate de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.