Filatelie / Vanatoare pe domenii regale

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.10.2015 21:46 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Vanatoarea vazuta ca pasiune regala este tematica abordata in cea mai recenta emisiune marca Romfilatelia, al carei titlu sugestiv – Vanatoarea pe domenii regale – indica faptul ca aceasta activitate era preferata de capetele incoronate, fiind considerata un privilegiu, dar şi o preocupare tradiţionala, bazata pe ritualuri şi limbaj adecvate.

Cele patru timbre ale emisiunii, avand valorile nominale de 2,00 lei, 3,30 lei, 4,30 lei şi 14,50 lei, ilustreaza vitralii din castelul Peleş, create la sfarşitul secolului al XIX-lea, in atelierele Zettler (Munchen).
Acestea reproduc animale sau scene de vanatoare, precum momentul culminant al vanatorii de cerbi, iepuri, mistreţi şi urşi, oferind o descriere sugestiva a modului in care aceasta activitate era perceputa şi practicata la acea vreme.
Un set de 2 plicuri prima zi completeaza emisiunea filatelica, aceasta fiind machetata in coala de
20 de timbre, bloc de 4 timbre şi minicoala de 4 timbre cu manşeta ilustrata + 2 viniete.
Albumul filatelic, care este produsul special al emisiunii, este realizat in tiraj limitat de 245 de exemplare si este echipat cu blocul emisiunii si setul de doua plicuri “prima zi”, avand stampila „prima zi” aplicata in clar in folio aur.
Incepand de vineri, 9 octombrie a.c., elementele emisiunii filatelice vor putea fi gasite spre achiziţionare in magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacau, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.