Filatelie cu 10 ani de prietenie si colaborare. Cu Federatia Rusa...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 08.07.2013 14:18 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Sărbătorind 10 ani de la semnarea, în 2003, a Tratatului politic de bazã (2003) privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare dintre România şi Federaţia Rusă, Romfilatelia marchează acest eveniment prin introducerea în circulaţie a emisiunii aniversare de mărci poştale CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE – LIANŢI AI UNUI PARTENERIAT DURABIL, România şi Federaţia Rusă – 10 ani de la semnarea Tratatului privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare.
Această emisiune de mărci poştale a fost ilustrată folosind, pe aceeaşi marcă poştală, două simboluri ale culturii române, respectiv ruse: Ateneul Român şi Teatrul Balşoi.
Cele două edificii de referinţă aflate în capitalele celor două ţări au fost alese pentru a ilustra emisiunea aniversară tocmai datorită încărcăturii simbolice şi mai ales pentru importanţa pe care o au în istoria statelor.
Emisiunea de mărci poştale este alcătuită dintr-un timbru şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coliţa dantelată, minicolile de 6 timbre + 2 viniete (în două variante) şi coli de 20 timbre.
Începând cu ziua de marţi, 9 iulie 2013, emisiunea de mărci poştale CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE – LIANŢI AI UNUI PARTENERIAT DURABIL, România şi Federaţia Rusă – 10 ani de la semnarea Tratatului privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.