Filatelie cu Ceramica de Corund

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 18.12.2013 17:17 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Romfilatelia ilustreaza pe timbre adevarate comori, ce nu trebuie uitate, schimbate sau inlaturate, intrucat ele sunt cele care ne caracterizeaza, ne definesc şi ne imbogaţesc.
In acest sens, emisiunea de marci poştale Tradiţii – Ceramica de Corund, judeţul Harghita, ofera tuturor o mica parte din aceasta moştenire vie a trecutului, ce dateaza pe teritoriul ţarii noastre inca din mileniul VI i.Hr.
Meşteşugul olaritului defineşte, prin forma, proporţii şi cromatica, inventivitatea şi inspiraţia olarilor, pastrand totodata specificul arealului romanesc.
De asemenea, valoarea creaţiei in domeniul olaritului este unanim recunoscuta in intreaga lume, centrele de creaţie din Curtea de Argeş, Poieniţa, Stroieşti, Marginea, Radauţi sau Paltinoasa fiind recunoscute ca adevarate branduri.
Cele patru timbre ale emisiunii cu valorile nominale de 3.30 lei, 3.60 lei, 5.00 lei şi 8.10 lei ilustreaza obiecte din ceramica de Corund decorate intr-o cromatica specifica albastru-cobalt, cu motive florale şi zoomorfe.
Alaturi de acestea, emisiunea mai conţine şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre şi  minicoala de 6 timbre.
Incepand cu ziua de vineri, 20 decembrie 2013, emisiunea de marci poştale Tradiţii – Ceramica de Corund, judeţul Harghita, va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.