Fostul sef al SECURITATII, Iulian VLAD, traieste bine-mersi, omagiat de SRI si platit de urmasii celor care au murit...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.02.2016 10:20 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

A fost arestat la 31 decembrie 1989 şi condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicarii sale in represiunea care a avut loc la Timişoara şi la Bucureşti, inaintea caderii regimului Ceauşescu.
Nu a executat insa din sentinţa decat 4 ani, la inchisoarea de la Jilava.
In 31 decembrie 1993, a fost eliberat din inchisoare printr-o hotarare judecatoreasca.

General de securitate, ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne şi şef al Departamentului Securitaţii Statului inainte de evenimentele din 1989.
A fost membru al Partidului Comunist Roman din anul 1946.

Iulian Vlad s-a nascut la 23 februarie 1931, in Gogoşiţa din judeţul Dolj, a facut Şcoala Militara de Ofiţeri din Botoşani (1951 - 1952), curs de şase luni de specializare in securitate in URSS (1956–1957), curs pentru cadrele de conducere la Academia Ştefan Gheorghiu.

Intre anii 1948–1951 a avut o activitate didactica şi a indeplinit mai multe funcţii incepand cu cea de secretar de clasa şi judeţ ajungand pana la funcţia de şef de secţie al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitoresc, spune Wikipedia.
Dupa ce a absolvit Şcoala Militara de Ofiţeri cu gradul de locotenent, in anul 1952, a lucrat in Ministerul de Interne, pana in 1974, unde a indeplinit mai multe funcţii (şef de birou, şef de serviciu, adjunct şef de direcţie), urcand in ierarhie pana la funcţia de şef al direcţiei invaţamant al Ministerului de Interne.

Intre anii 1974-1977 a fost comandantul Şcolii Militare de Ofiţeri a Ministerului de Interne, instituţia care a dat ţarii, dupa venirea lui Ion Iliescu la putere, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi Institutul Naţional de Informaţii.
In perioada 1977–1984, a fost secretar de stat la Ministerul de Interne, iar intre anii 1984–1987 este adjunct al ministrului de Interne.
Din 1987 şi pana la caderea regimului comunist din 1989 a avut funcţia de Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne şi şef al Departamentului Securitaţii Statului.

Dupa 39 de ani de activitate, la data de 6 ianuarie 1990, generalul-colonel Iulian Vlad a fost eliberat din funcţia de ministru secretar de stat şi şef al Securitaţii Statului şi trecut in rezerva de catre Ion Iliescu.

In loc sa infunde puşcaria pentru crimele Securitaţii inregistrate in perioada cat a activat ca şef al Securitaţii lui Nicolae Ceauşescu, Iulian Vlad a fost declarat chiar erou de Ion Iliescu şi haita lui postdecembrista...

Ba chiar a fost omagiat de SRI, in frunte cu George Maior, cu ocazia... Zilei Luptatorului Antiterorist si a aniversarii a 40 de ani de la infiintarea primelor structuri romanesti cu responsabilitati in materie antiterorista...

L-au condamnat pe Alexandru Vişinescu, fostul comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, in vreme ce Iulian Vlad, fostul şef al tuturor şefilor de penitenciare şi al tuturor abuzurilor comise de Securitate pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, traieşte liniştit la batraneţe, probabil şi cu o pensie considerabila platita de urmaşii victimelor lui Iulian Vlad...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.