Guinness Book of Records: Cel mai mare explorator al lumii contemporane

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 11.02.2016 15:38 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Ranulph Fiennes a calatorit in cele mai periculoase si mai inaccesibile locuri de pe pamint.
In timpul expeditiilor sale s-a aflat de multe ori la un pas de moarte, a fost nevoit sa-si amputeze partial degetele de la o mina din cauza degeraturilor si a strins milioane de lire in scopuri caritabile.
Este primul om care a ajuns atit la Polul Nord, cit si la Polul Sud, folosind doar mijloace de transport de suprafata, a descoperit orasul pierdut Ubar din Oman, a participat la sapte maratoane pe sapte continente in sapte zile consecutive si a urcat pe Everest.

Ultima sa aventura a fost escaladarea fetei nordice a Eigerului – una dintre cele mai mari provocari pentru alpinisti.
Iar aceasta este doar o parte din palmaresul sau...
Nebun, rau si periculos este autobiografia pasionanta a unui aventurier autentic, care a acceptat orice provocare i-a iesit in cale.

„Sir Ranulph Fiennes este arhetipul aventurierului in epoca noastra deloc eroica.” (The Guardian)

Nebun, rau si periculos. Autobiografia, de Ranulph Fiennes, a aparut in aceasta saptamina in colectia „Hexagon. Cartea de calatorie” a Editurii Polirom, traducere de Pavel Cazacu, disponibil si in editie digitala.

Sir Ranulph Fiennes a fost primul om care a atins ambii poli calatorind cu mijloace de transport de suprafata si primul care a traversat Antarctica fara asistenta tehnica.
In anii 1960, a fost dat afara din Regimentul SAS pentru utilizarea improprie a explozibililor; s a alaturat armatei sultanului din Oman, iar in 1971 a primit medalia pentru curaj.

Este singura persoana, pina in prezent, careia i s a acordat de doua ori Medalia Polara, pentru regiunile Arctica si Antarctica.
A condus peste 30 de expeditii, inclusiv primul inconjur al Pamintului pe la poli, iar in 2003 a participat la sapte maratoane, in sapte zile, pe sapte continente ca sa stringa fonduri pentru British Heart Foundation.

In 1993, regina Angliei i a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru „activitati umanitare si caritabile” deoarece, in incercarea de a dobori recorduri, a strins peste zece milioane de lire sterline in scopuri nobile.
In 2007 a fost cistigatorul categoriei „Cel mai bun sportiv” in cadrul premiilor Greatest Britons.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.