Numismatica / 150 de ani de invatamant de arhitectura in Romania

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 29.09.2014 14:00 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

BNR va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 29 septembrie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de invaţamant de arhitectura in Romania.
Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: Valoare nominala: 10 lei, Metal: argint, Titlu: 999‰,  Forma: rotunda, Diametru: 37 mm,  Greutate: 31,103 g, Calitate: proof, Cant: zimtat.
Aversul monedei reda portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iniţiatorul invaţamantului de arhitectura in Romania, valoarea nominala „10 Lei“ şi stema Romaniei; circular, inscriptiile „ROMANIA“, „ALEXANDRU IOAN CUZA“ şi anul de emisiune „2014“.
Reversul monedei prezinta un detaliu al palatului Universitaţii de Arhitectura şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti, cea mai veche instituţie de invaţamant de arhitectura din Romania şi inscripţia „150 DE ANI DE INVATAMANT DE ARHITECTURA“.
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de invaţamant de arhitectura in Romania au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.