Numismatica / 175 de ani de la nasterea lui Titu Maiorescu

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 14.02.2015 12:00 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) dedicat aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Titu Maiorescu.             

Aversul monedei din aur reda imaginea Casei Vasile Pogor din Iaşi, locul unde s-au ţinut intalnirile „Junimii“, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominala „100 LEI“, stema Romaniei şi anul de emisiune 2015.
Aversul monedei din argint reda imaginea Casei Vasile Pogor din Iaşi, locul unde s-au ţinut intalnirile „Junimii“, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominala „10 LEI“, stema Romaniei şi anul de emisiune 2015.
Aversul monedei din tombac cuprat reda imaginea Casei Vasile Pogor din Iaşi, locul unde s-au ţinut intalnirile „Junimii“, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominala „1 LEU“, stema Romaniei şi anul de emisiune 2015.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint si din tombac cuprat), prezinta portretul lui Titu Maiorescu, anii intre care a trait „1840“, „1917“ şi inscriptia in arc de cerc „TITU MAIORESCU“ .

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent.
Seturile de monede vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 150 seturi de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat).
Pretul de vanzare pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare, este de 2.050 lei, exclusiv TVA.
Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Titu Maiorescu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Lansarea in circuitul numismatic a seturilor de monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.