Numismatica / 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 29.04.2015 16:05 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata aniversarii a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Aversul monedei prezinta un ofiter roman din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial care ţine in brate un copil, simbolizand bucuria victoriei; inscriptia „ROMANIA”, anul de emisiune „2015”, stema Romaniei si valoarea nominala „10 LEI”.

Reversul monedei reda o compozitie care ilustreaza distrugerile provocate de cel de-al Doilea Razboi Mondial, inscriptiile „INCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL”, „70 ANI“ si „1945” - anul terminarii razboiului.
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversarii a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.