Numismatica: 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.02.2014 11:30 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 februarie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman.

Aversul monedei prezinta o compoziţie care sugereaza jocurile olimpice, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei, anul de emisiune „2014” şi inscripţia in arc de cerc „ROMANIA”.
Reversul monedei prezinta o compoziţie care sugereaza sportul şi competiţia sportiva, inscripţiile „100 ANI”, „1914” şi, in arc de cerc, „INFIINTAREA COMITETULUI OLIMPIC ROMAN”.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversarii a 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.