O RETETA SPECIALA pentru cei care au sarbatorit prea mult: ZAMA ACRA de RATA...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 05.06.2017 08:43 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Ciorba acra de raţa este o reţeta simpla, cu ingrediente puţine şi uzuale dar gustoasa şi saţioasa,  potrivita pentru cei care vor ”sa-şi revina” daca au sarbatorit prea mult in vacanţa de Rusalii.

Ingrediente:
800/1000 g. raţa grasa (preferabil spate cu piele)
3 morcovi (mediu)
2 rosii zemoase de sezon
3 bucaţi de pastarnac
1 ceapa galbena (mare)
1 ţelina (mica)
1 legatura de patrunjel
4 lingura sos de roşii
3 linguri oţet de mere
Apa (in completarea unei oale de 3 l)
Sare
Piper

Mod de preparare
Se curaţa raţa, se taie in bucaţi spatele cu pielea şi aripile şi se pun la fiert, alaturi de ceapa,  ţelina şi pastarnac. Carnea de raţa (de curte) necesita tratament termic indelungat de aceea se pune la  fiert la foc mic, timp de cel puţin o ora. Se spumeaza din cand in cand iar dupa ce carnea a  fiert, se  adauga morcovii taiati cubulete, rosiile tocate, sosul de rosii şi se mai lasa la fiert 15 minute.
Ceapa, telina si pastarnacul pot fi scoase din oala, dupa ce au fiert şi pot fi folosite in alte  preparate; daca preferaţi sa le pastraţi in ciorba, pot fi taiate cubuleţe şi adaugate la fiert odata  cu morcovul. La final, se adauga oţetul, patrunjelul tocat, sarea şi piperul.  

Secretele Bucatarului
Secretul prepararii consta in raţa de curte, grasa şi gustoasa.

Este o reţeta primita de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Speranţei, Nr. 6 Sector 2, Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.