Orasele Romaniei pe marcile postale: Arad

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 21.01.2014 15:36 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Tema tradiţionala regiuni şi oraşe ale ţarii noastre este abordata şi in acest an de Romfilatelia, care introduce in circulaţie emisiunea de marci poştale Oraşele Romaniei, Arad, continuand astfel sa promoveze pe timbre cladiri simbolice naţionale, de mare insemnatate culturala.
Asemenea oricarei regiuni şi oraşul Arad gazduieşte edificii importante, definitorii pentru istoria, arhitectura, cultura şi tradiţiile zonei.

Dintre acestea, patru sunt reproduse pe timbre, dupa cum urmeaza:
- Palatul Administrativ (Primaria) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominala de 2,00 lei. Gazduind Primaria şi Instituţia Prefectului, cladirea imbina armonios arhitectura eclectica cu artele plastice;
- Timbrul cu valoarea nominala de 2,10 lei infaţişeaza Catedrala ortodoxa veche, construita in stil baroc şi avand hramul „Naşterea Sf. Ioan Botezatorul”;
- Biserica Evanghelica-Lutherana este reprodusa pe marca poştala cu valoarea nominala de 3,60 lei. Cunoscuta şi sub numele de „Biserica Roşie”, a fost construita in stil neogotic, in perioada 1905-1906;
- Teatrul Clasic „Ioan Slavici” este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominala de 14,50 lei şi reprezinta una dintre cele mai impresionante cladiri ale Aradului, realizata in stil neoclasic in perioada 1872-1874.

Alaturi de cele patru timbre, emisiunea mai conţine şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinieta şi blocul de 4 timbre.
Produsul special al emisiunii il reprezinta albumul filatelic, realizat intr-un tiraj de 325 exemplare şi echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii, numerotat cu roşu de la 001 la 325 şi ştampilat cu ştampila prima zi a emisiunii, şi plicul prima zi al emisiunii, avand ştampila prima zi aplicata in clar in folio aur şi fiind numerotat cu negru de la 001 la 325. Coperta albumului reproduce imaginea unei harţi a Aradului executata in anul 1752.
Incepand cu ziua de joi, 23 ianuarie 2014, emisiunea de marci poştale Oraşele Romaniei, Arad va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.